Limitovaná edice hodinek připomíná Tomáše Baťu

  • 9. února 2023,
  • 13:40

Je tomu více než 90 let, co nás tragicky opustil podnikatel Tomáš Baťa. Nadace Tomáše Bati společně s českou hodinářskou firmou uctila jeho památku limitovanou edicí osobních hodinek. Hodinek bylo vyrobeno jen 110 kusů a tak jsme se s naší kamerou vyrazili pokochat.

Reklama

Plátěné baťovky nebo baťovy ceny končící devítkou zná snad celý svět. Mistra inovací a jednoho z nejvýznamnějších tuzemských podnikatelů v historii uctila Nadace Tomáše Bati ve spolupráci s českou tradiční firmou vyrábějící hodinky.

"To propojení PRIM a odkaz Baťa nám přišlo jako něco naprosto fantastického, protože to vystihuje tu jeho osobnost," řekla Gabriela Končitíková - projektová manažerka Nadace Tomáše Bati.

Tomáš Baťa přezdívaný jako král obuvi zemřel roku 1932. Loňské devadesátileté výročí bylo hlavní příčinou k vytvoření této limitované edice hodinek.

"Většinou se řekne Baťa a boty, málokdo ví, že typické pro Tomáše Baťu je právě filosofie služby a vnímání času. Čas se pro něho stal tím vůbec nejcennějším, takže cokoliv, co vedlo k jeho úspoře, ať už to bylo ve firmě nebo v každodenním fungování, byl tím naprosto fascinován," řekla Gabriela Končitíková - projektová manažerka Nadace Tomáše Bati.

"Tyto výjimečné hodinky jsou věnované jeho osobě. Design hodinek je inspirován zlínskou architekturou, cihlová vteřinka u nerezové verze odkazuje na cihlovou architekturu, tyrkysová u té platinové verze pak odkazuje na konstrukce baťovských staveb," řekl František Brezík - obchodní manažer ELTON hodinářská.

Na řemínku, číselníku i zadním víčku je grafický symbol modularity. Principu, kterým se Baťa řídil v životě osobním i pracovním.

"Na hodinkách je uveden velmi známý a oblíbený citát Tomáše Bati. Den má 86 400 vteřin. Ten upozorňuje na to, že pro Tomáše Baťu byla důležitá každá vteřina," řekla Gabriela Končitíková - projektová manažerka Nadace Tomáše Bati.

Citát je doplněn autentickým podpisem Tomáše Bati. Aby toho nebylo málo, limitovanou edici, kterou vytvořila ELTON hodinářská, člen skupiny Czechoslovak Group, balení obsahuje i manžetové knoflíčky a interiérový doplněk. Skleněný čtverec pochází přímo z památníku světoznámého zlínského rodáka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu