Jak vybrat správný batoh pro vaše dítě? BAAGL pomůže!

  • 23. srpna 2023,
  • 9:06

Konec letních prázdnin se pomalu blíží a s ním i nástup dětí do dalšího školního roku. Nově se do školních lavic podívají prvňáčci, kteří se ve škole musí všechno ještě naučit. Co se ale budou muset naučit úplně nejdříve, tak je správné nošení školního batohu nebo aktovky. Základem je v první řadě dobrý výběr, kdy takový batoh nebo aktovka nejen hezky vypadá, ale je šetrný i k dětským zádům. Na zdraví vašich děti myslí i v české značce BAAGL, která se specializuje na ergonomicky tvarované školní batohy a aktovky a to přímo ve spolupráci s českými fyzioterapeuty.

Reklama

Před začátkem školního roku si nejeden rodič láme hlavu nad správným výběrem školního batohu nebo aktovky pro jeho potomka. A zatímco pro děti je často rozhodujícím faktorem vzhled, rodiče musí myslet i na to, jak se jim bude nosit na zádech a jestli jim zbytečně nezatěžuje páteř. Těmito otázkami se zabývá i česká značka BAAGL, která školní batohy a aktovky vyrábí ve spolupráci s předními fyzioterapeuty. Při výběru je třeba v první řadě zohlednit věk dítěte.

"Když jsme teď úplně u těch maličkatých, tam by měl být ten batoh co možná nejlehčí, mělo by to mít pevná záda, pevné dno, mělo by to mít spoustu kapsiček, které jsou uvnitř hodně přitažené k tělu, k zádům. Správně nastavená aktovka má výšku aktovky s výškou ramen, máme tam popruh, který esíčkovitým tvarováním jde i dobře přes ramena, může jít i část přes hrudník, školáček by si měl aktovku vždy dobře dotáhnout, aby ji měl pěkně pevnou na ramínkách," řekla Iva Bílková - fyzioterapeutka.

Na trhu je celá řada značek, které pro školáky připravují nejrůznější batohy a aktovky. Vedle atraktivního designu je zároveň zásadní, aby výrobci mysleli na zdraví dětí a jejich správný vývoj. Právě na to kladou v české značce BAAGL maximální důraz, kdy jejich výrobky jsou především z lehkých materiálů.

"Jsou ergonomicky tvarované pro to dítě, umožňují správný růst páteře, aktivitu svalů zad, tak aby to dítě to fyzicky nepřetěžovalo, některé ty aktovky mají i ten růstový systém, kdy si popojedu tím systémem tak, abych aktovku měla neustále na úrovni ramen," řekla Iva Bílková - fyzioterapeutka.

Správná školní aktovka nebo batoh by neměla přesahovat 15 % váhy dítěte. Když do aktovky nebo batohu dáme další věci, váha se významně zvýší. Plně naložená aktovka tak dosahuje i 6 kilogramů, což může být až 25 % váhy dítěte. S výběrem a nastavením vhodného školního batohu nebo aktovky vám ochotně poradí proškolený personál ve značkové prodejně české firmy BAAGL v Praze 8, kterému jde jednoznačně o to, aby vaše děti neměly záda jako paragraf!

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu