• Načítám...
>

Zájemci mohou sledovat Kostelní slavnosti online

  • 20. prosince 2020,
  • 10:19,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Sopranistka Markéta Fassiti pravidelně vystupuje v rámci Kostelní slavnosti. Ta však letos musí být bez účasti veřejnosti, než jak bylo zvykem. Posluchači však o tyto jedinečné koncerty nepřijdou. Díky záštitě MČ Praha 1 je mohou zájemci sledovat online.

Reklama

Kvůli vládním opatřením hrozilo, že se neodehraje série vánočních koncertů v rámci Kostelních slavností. Cílem projektu je ukázat zajímavé prostory církevních staveb, které mají osobité kouzlo a zároveň vybrat peníze potřebným. Vzhledem k vládním opatřením se však nemohou konat za účasti veřejnosti. Díky záštitě Prahy 1 mohou diváci a posluchači sledovat vystoupení z pohodlí domova - tedy online. 

"Tato alternativní forma je jedinou možnou, jak těm našim obyvatelům zpříjemnit předvánoční čas, jak jim předat to poselství, že přejeme krásné Vánoce a hlavně nadějný nový rok," řekla Eva Špačková, místostarostka MČ Praha 1. 

První živé vysílání koncertu Ave Maria mohli zájemci vidět 15. prosince z kostela sv. Mikuláše na Staroměstském náměstí, kde vystoupila sopranistka Markéta Fassati.

"Jsem velmi vděčná, že díky technice můžeme alespoň takto zprostředkovat hudbu, kulturu a alespoň na dálku popřát požehnané svátky a trošku zahřát na duši, kterou je potřeba v této nevlídné době pohladit," řekla Markéta Fassati, sopranistka. 

Další koncert je připraven na pondělí 21. prosince od 18:00 hodin. Tentokrát v Kostele sv. Martina ve zdi doprovodí Markétu Fassati Jan Thuri na hoboj a Jan Kalfus na varhany.  

"Zazní například Ave Maria od Johanna Sebastiana Bacha, nebo samozřejmě některé písně od Adama Michny z Otradovic, ale také Mysliveček nebo Wolfgang Amadeus Mozart a jeho Agnus Dei z Korunovační mše," řekla Markéta Fassati. 

Tento koncert mohou zájemci sledovat prostřednictvím webových a facebookových stránek Prahy 1 nebo projektu Kostelní slavnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu