• Načítám...
>

Praha 1 pomůže obyvatelům ušetřit na energiích

  • 2. září 2021,
  • 12:34,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 1 nabízí obyvatelům možnost ušetřit ročně nemalé peníze. A to díky elektronickým aukcím energií, které zajišťuje společnost eCENTRE.

Reklama

Městská část Praha 1 hodlá zajistit svým obyvatelům levnější energie. Započala totiž spolupráci se společností eCENTRE, která zajišťuje aukce dodavatelů elektřiny a plynu. 

"Elektronická aukce funguje jednoduchým způsobem. My shromáždíme velký počet zákazníků, ať už to jsou domácnosti, firmy nebo veřejná správa, a potom to nabídneme dodavatelům na trhu. V elektronické aukci dochází k takzvanému odhazování té ceny, takže se dostáváme na lepší ceny než jsou ceny, které nabídnou přímo těm zákazníkům. Ty naše ceny jsou v průměru pětadvacet až třicet procent levnější nebo nižší, než ceníkové ceny, které jsou běžně na trhu," popsal Jindřich Morávek, partner společnosti eCENTRE.

Od roku 2006 pomohla společnost eCENTRE klientům ušetřit více než 1,5 miliardy korun. Jednou z výhod aukcí je právě ochrana spotřebitele před neustále se zvyšujícími cenami energií. 

"Vešlo ve všeobecnou známost, že se bude energie zdražovat. Velké firmy už to ohlásily na listopad, na prosinec," připomněl Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

Praha 1 má s elektronickými aukcemi energií již letitou zkušenost. Cílem byly například příspěvkové organizace. 

"Většinou školy. Základní, mateřské, školní jídelny a podobně. A tak, díky proběhlé aukci na začátku tohoto roku, máme na tři roky vystaráno, že se nás vůbec zdražování energií nebude týkat," konstatoval Jan Votoček, radní MČ Praha 1.

Služba aukce energií je pro klienty zcela zdarma. Z jejich strany je třeba odevzdat pouze konkrétní dokumenty.

"Je to vyúčtování poslední na komoditu elektrická energie a plyn, a potom je to smlouva se stávajícícm dodavatelem. Pokud nám donesou tyto podklady, tak my je potom zařadíme do aukce a vyhodnotíme jestli tam je nějaká úspora, není úspora. Pokud nebudou moci dohledat smlouvu se stávajícím dodavatelem, podepíší nám plnou moc a my si potom tyto dokumenty dohledáme sami," konkretizoval Jindřich Morávek, partner společnosti eCENTRE.

Klienti mohou podklady odevzdat prostřednictvím e-mailu. Pokud není možné dodat materiály elektronicky, bude na radnici zřízeno kontaktní místo. V budoucnu by se aukce mohly vztahovat taktéž na mobilní operátory nebo například pohonné hmoty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu