• Načítám...
>

V parku Kampa se konal Svátek seniorů

  • 30. září 2021,
  • 16:46,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 1 uspořádala akci na oslavu Mezinárodního dne seniorů. Návštěvníci si měli možnost vybrat z bohaté nabídky služeb.

Reklama

Park Kampa, v městské části Praha 1, hostil Svátek seniorů. Akce nabídla milou atmosféru s programem plným kultury a zdraví. 

"My takto oslavujeme Svátek seniorů, který je v podstatě mezinárodním dnem lidí, kteří už mají nějaký věk za sebou. Protože seniorem může být člověk dnes už i mladý, by se dalo říci," konstatoval Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

V rámci programu návštěvníky čekalo několik hudebních vystoupení. Využít však mohli i služeb, které nabízely konkrétní stánky. Senioři si tak na místě měli možnost nechat, mimo jiné, změřit tlak, k dispozici bylo i poradenství týkající se rehabilitace, nebo se návštěvníci mohli uvolnit u příjemné masáže. Akce se zúčastnila i Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. 

"My rozdáváme letáčky ohledně ambulancí, které nemocnice poskytuje. A za diabetologii jim zdarma měříme glykemii z prstu glukometrem," uvedla Kateřina Herdová, lékařka.

"Mně změřili cukrovku a nebyl to dobrý nápad po obědě. Tak mi to trošku vylezlo, tak mám čekat, až dostanu nějak hlad," prozradil Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

K dispozici byly taktéž ukázky základů první pomoci či výtvarné dílny. Mezi návštěvníky akce panovala velká spokojenost.

ANKETA

Svátek seniorů je jednou z mnoha akcí, které pro seniory městská část Praha 1 pořádá.

"Neslavíme den seniorů, ale slavíme rok dokonce desetiletí seniorů, protože městská část se opravdu věnuje této skupině obyvatel. A je to dobře, protože není úplně někdy lehké žít, je to krásné, ale není úplně lehké žít na území městské části Praha 1. Tak trošku zpestřujeme ten život těch, kteří tady ještě žijí," dodal Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Konkrétně Praha 1 nabízí seniorům výlety, plavby, ale taktéž vánoční koncerty či plesy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu