• Načítám...
>

Na Smetanově nábřeží je nejromantičtější kluziště

  • 10. prosince 2021,
  • 13:29,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Praha zažívá boom kluzišť. Jen v centru města potkáte ledovou plochu skoro na každém rohu. Které kluziště je nejlepší, asi neřekneme, teď ale ukážeme jedno, které Vás zaručeně ohromí. Čím? Podívejte se.

Reklama

Jít si zabruslit a ještě si u toho užít krásný výhled na pražské dominanty nabízí opravdu jediné kluziště. Na čapadle Hollar. Slavnostně bylo otevřeno na začátku prosince a kvalitu ledu otestovali pražští politici.

"Bruslí se tady úžasně, je to čtvrté krásné kluziště, které se otevřelo v Praze 1. Mám z toho velikou radost, protože právě tady na druhé straně tak mohou všichni ze Starého Města, z Betlémské čtvrti a z bezprostředního okolí si dojít zabruslit na takový nádherný led," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

"Musím říci, že v tuto chvíli je ten led parádně připravený, protože je krásně hlaďounký, doufám, že se o to tady budou pánové starat i nadále a všichni si tady budou moci vyzkoušet bruslení," řekl Jan Chabr, zastupitel hl.m.Prahy.

Čapadla se tak vrací k místům, za které se Praha nemusí stydět. Při stavbě ledové plochy byla dokonce zachována i zeleň. Stromy jsou ledem obehnány a tak společně s barevným osvětlením tvoří jedinečnou atmosféru.

"Dozvěděl jsem se od organizátorů, že toto kluziště má 200 metrů čtverečních, je tady půjčovna bruslí, je tady samozřejmě nějaký ten servis, jako teplejší nápoje a podobně, když člověk prochladne. Má to takový ten klasický standard, co bruslení má mít," řekl Petr Burgr, místostarosta MČ Praha 1.

Čapadla jsou již čtvrtým kluziště v Praze 1. Zabruslit si letos nově můžete také na protějším Střeleckém ostrově. Tak kterou plochu si vyberete vy?

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu