• Načítám...
>

Názory rodičů jsou pro Prahu 10 důležité

  • 14. března 2017,
  • 14:57,
  • PRAHA 10,
  • Nela Štefanová

Rodiče z Prahy 10 byli pozváni na sérii veřejných slyšení které pro ně uspořádala MČ Praha 10. Předmětem diskuzí je Horský hotel v Krkonoších, kam každoročně jezdí děti ze základních škol.

Reklama

Horský hotel v Jánských lázních, který patří městské části Praha 10 již několik let hostí děti ze základních škol, které sem pravidelně jezdí na školu v přírodě, nebo na lyžařské výcviky. V ZŠ Gutova proběhlo první veřejné slyšení, kde mohli rodiče dětí společně se zástupci města diskutovat o kvalitě a o budoucích plánech hotelu.

"To z prostého důvodu, protože Praha 10 dotuje pobyty dětí na školách v přírodě a lyžařské výcviky, to znamená značnou sumu peněz ročně," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Rodiče platí za týdenní pobyt dětí v Horském hotelu kolem 1000 korun. Zbytek hradí Praha 10.

"Toto veřejné slyšení vítám, protože je to výborný institut, toho přímého sdělení od rodičů, kdy nám řeknou ty svoje zkušenosti, jak ten Horský hotel funguje, nebo jak má fungovat do budoucna," řekl Radek Lojda, místostarosta MČ Praha 10.

"Určitě je spousta rodičů, kteří si to pro své děti mohou dovolit zaplatit, ale je i mnoho těch, kteří nemohou, a právě pro ně Praha 10 poskytuje ten program a k tomu využívá hotel na Černé hoře. Ti rodiče se velmi dobře ptají na to, jaká je ekonomika, jaké je hospodaření toho hotelu. Ty otázky jsou velmi často podrobné a já jsem za ně rád, protože díky tomu se podaří ukázat, že to hospodaření je transparentní a pokud nám skutečně o něco jde, tak jde o to, aby ten program přinášel ty výsledky, které přinášet má," řekl Lukáš Rázl, předseda bezpečnostní komise, MČ Praha 10. 

Součástí slyšení bylo také vyplnění dotazníku, které bude sloužit jako podklad k dalšímu vyhodnocování. V roce 2019 bude končit městské části Praha 10 s Horským hotelem smlouva.

"My už se v tuto chvíli chceme vlastně participativním způsobem radit s rodiči, jestli jim tento styl a tento model podpory vyhovuje, jestli chtějí něco jiného, nebo jestli jsou spokojení," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Do konce dubna má v plánu městská část navštívit ještě dalších 12 základních škol, a nabídnout tak rodičům možnost společně rozhodnout o dalším vývoji pobytů dětí v hotelu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu