• Načítám...
>

Praha 11 rozhodla o memorandu s obcí Vestec

  • 12. dubna 2019,
  • 21:17,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 11 by mohla opět spolupracovat s obcí Vestec. Memorandem má stvrdit využívání chodovské základní školy žáky z Vestce. Obec na oplátku slibuje finančně podpořit plánovanou dostavbu této školy.

Reklama

Zástupci radnice MČ Praha 11 jednali o možném memorandu s obcí Vestec. Na jeho základě by děti s trvalým pobytem ve Vestci využívaly školu na území Prahy 11, jako tomu bylo už v minulosti.

"V tuto chvíli jsme deklarovali zájem o spolupráci s obcí Vestec s tím, že oni nějakým způsobem spadali pod školu v Praze 11, pod ZŠ Campanus. V tuto chvíli ta spolupráce byla v tomto ukončena a hledáme jinou formu spolupráce," řekla Zuzana Ujhelyiová, radní MČ Praha 11.

Nově se mluví o ZŠ Chodov. Její dostavbu plánuje MČ už několik let a právě spolupráce s obcí Vestec by výrazně pomohla financování tohoto projektu.

"Vestec by přidal na dostavbu starochodovské školy, kterou chystáme už devátým rokem. Výstavba by se měla letos rozjet. Přispěli by celkem výraznou částkou až 50 milionů korun na dostavbu této školy za to, že by jim byla poskytnuta spádovost v Praze 11," řekl Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

"Zavazujeme se především k tomu, že nechceme být tím, kdo neplatí. Takže se zavazujeme k tomu, že rádi uhradíme náklady potřebné na zřízení škol, na opravy škol a financování chodu škol. Takže ano, zavazujeme se k tomu, že za to, že žáci s trvalým bydlištěm v obci Vestec budou navštěvovat školy v Praze, budeme platit," řekl Tibor Švec, starosta obce Vestec.

ZŠ Chodov v současnosti funguje v nevyhovujících podmínkách a její dostavba by umožnila navýšení počtu žáků a jejich pohodlnou výuku.

"Ta škola se má dostavět do podoby té, že nám po likvidaci přístavku od roku 2011 chybí učební prostory, chybí nám skladové prostory a i šatnové prostory," řekl Jan Hovorka, ředitel ZČ Chodov.

O bližších podrobnostech memoranda budou Praha 11 a Vestec nadále jednat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu