• Načítám...
>

Územní studie řeší proměnu kolem metra Roztyly

  • 26. listopadu 2019,
  • 23:33,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Okolí metra Roztyly v Praze 11 se má výrazně proměnit. Nová územní studie počítá s novými prostory pro bydlení, kancelářemi ale i s místem k odpočinku. Vedení Prahy 11 má ale ke studii námitky.

Reklama

Územní studie, kterou si nechala MČ Praha 11 zpracovat od magistrátu, počítá s rozvojem prostoru kolem stanice metra Roztyly. Území, které dnes z části pokrývá přírodní plocha, se má v budoucnu výrazně proměnit.

"V části té plochy je zachovávána zeleň. Z našeho pohledu relativně malé. V další části plochu se předpokládá rozvoj kombinací staveb kancelářských budov a budov s bytovým charakterem. Část má sloužit službám a samozřejmě, protože zde je autobusový terminál, tak ta studie počítá se zachováním toho terminálu a určitým prostorem pro potřeby DP," řekl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

K podobě územní studie má ale MČ připomínky. Nelíbí se jí např. to, že prostor dostatečně nepočítá s volnočasovými aktivitami pro místní. Jak už bylo řečeno, ubude také zeleně.

"Základ je v tom, že by tady měla primárně vzniknout více občanská vybavenost. Ideální je kombinace. Tedy aby to místo bylo možné využít jak v rámci rozvoje pro bydlení a služby, tak samozřejmě volnočasové aktivity. A když se tyto věci skloubí všechny dohromady, tak si myslím, že ve výsledku by potom naši občané mohli být spokojeni," řekl Jiří Dohnal, starosta MČ Praha 11.

Radikálnější pohled na budoucnost území mají opoziční zastupitelé. Podle nich se měla radnice proti záměrům ohradit razantněji.

"Ta územní studie navrhuje, že by se tady ty parcely změnily v zastavitelné, že by se tam velmi intenzivně stavělo. A to v blízkosti lesa. A to odporuje zásadám urbanismu," řekl Aleš Kulhánek, zastupitel MČ Praha 11.

anketa

Připomínky ke studii už MČ předala magistrátu a doufá ve vypořádání v co největším rozsahu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu