• Načítám...
>

V Praze 11 přijali další opatření kvůli koronaviru

  • 18. března 2020,
  • 14:07,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

V Praze 11 jsou kromě základních škol zavřeny také všechny mateřské školky. V souvislosti s epidemií koronaviru funguje Úřad městské části jen v omezeném režimu. Vedení Městské části také vyzývá dobrovolníky, aby v těžké situaci pomohli místním seniorům.

Reklama

Také Praha 11 přikročila k opatřením a omezením, která jsou nutná pro prevenci proti koronaviru. Zavřeny jsou všechny základní a od 16. března také mateřské školy. V omezeném režimu funguje také Úřad městské části. 

"V průběhu posledních dní jsme přikročili k opatření a omezili úřední hodiny pro veřejnost na nejméně potřebnou dobu, což jsou tři hodiny v pondělí a tři hodiny ve středu. Zřídili jsme také samostatný vchod pro veřejnost a pro zaměstnance úřadu. Mezi další opatření patří i uzavření vstupu páskami, kdy veřejnost má přesně vyhrazené prostory, kde se může pohybovat. Je to z důvodu bezpečnosti návštěvníků tak také zaměstnanců úřadu tak aby nedocházelo zbytečně ke styku těchto osob," říká Jiří Dohnal (Piráti), starosta MČ Praha 11. 

Krizový štáb městské části pak řeší například jak se postarat o místní seniory. Vedení Městské části už se podařilo zajistit pro ně obědy a pracuje také zajištění dobrovolníků, kteří budou potřebným k dispozici.

"Co se týče pomoci seniorů z hlediska nákupů nebo venčení psů a tak dále, máme na čtyřicet dobrovolníků, kteří se ti'd registrují a senioři vědí, kam se mají přihlásit a budou propojeni s dobrovolníkem, který jim pomůže dojít nakoupit, vyvenčit psa. Takže to jsou informace pro lidi, kteří by měli zůstávat doma a přitom potřebují pomoc," říká Petr Jirava (ANO), radí MČ Praha 11. 

Všechna opatření budou fungovat až do odvolání. Krizový štáb městské části zasedá pravidelně o změnách bude vedení úřadu včas informovat všemi informačními kanály. 



Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu