• Načítám...
>

Rekonstrukce okolí metra Háje je zase o krok blíže

  • 23. února 2021,
  • 9:05,
  • PRAHA 11,
  • David Wilczek

Pochozí zóna u stanice metra Háje prošla v minulém roce částečnou opravou. Jeden z objektů se podařilo získat do vlastnictví radnice Prahy 11, která má v plánu budovu i celé prostranství v jejím okolí rekonstruovat.

Reklama

Pochozí zóna u stanice metra Háje prošla v minulém roce částečnou opravou. Jeden z objektů se podařilo získat do vlastnictví radnice Prahy 11, která má v plánu budovu i celé prostranství v jejím okolí rekonstruovat.

"V únoru byla uskutečněna výměna zhruba padesáti uvolněných dlaždic, které představovaly pro chodce určité nebezpečí. V ulici Kosmická se pracovalo na rekonstrukci dvou schodišť. Společně s Technologiemi hlavního města Prahy jsme v lednu zrealizovali opravu kompletně celého zdejšího osvětlení. Všechna temná, večerní zákoutí v těchto místech tedy zmizela," konkretizoval Ondřej Prokop, místostarosta MČ Praha 11.

V současné době se připravuje vedení městské části na takzvané zajišťovací práce v tomto objektu před jeho následnou komplexní rekonstrukcí. Nezbytné úkony by měly být zahájeny ještě v tomto roce. 

"Další kroky se odvíjí především od stavebního průzkumu, který jsme již provedli. Máme hotové i stavebně-technické posudky. Ty měly odpovědět na jednu základní otázku. Pokud dojde k opravě vodorovných izolací a kompletní opravě dlažeb, svodů dešťových vod a statického podepření objektu v místech, kde je objekt narušen, tak zdali tato opatření znamenají, že získáme čas na přípravu kompletní rekonstrukce," uvedl Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Během těchto prací plánuje městská část vypracovat studii, která posoudí rekonstrukci areálu a přilehajícího prostranství. Objekt je však ve vlastnictví několika subjektů, mezi kterými musí dojít ke vzájemné shodě. 

"Po dvaceti letech, kdy se do tohoto objektu nedalo vůbec nic investovat, protože mezi vlastníky panovaly velmi vyostřené spory, tak se všichni dostali do stavu, kdy jim nic jiného, nežli se vzájemně dohodnout, nezbývá. Pokud tedy ten objekt nemá dále chátrat, což už technicky není možné. Připuštění dalšího chátrání by znamenalo ekonomické ztráty pro každého z těch vlastníků," dodal Martin Sedeke, místostarosta MČ Praha 11.

Pokud bude realizována celková rekonstrukce prostředí kolem stanice metra Háje, zabere to dobu okolo 6 až 7 let. Minimální odhad prací se pohybuje kolem 600 miliónů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu