• Načítám...
>

Sluneční náměstí hostilo Den zdraví

  • 20. června 2024,
  • 7:14,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

Už podeváté se na Slunečném náměstí v Praze 13 uskutečnil Den zdraví. Na Slunečním náměstí si tak návštěvníci mohli změřit tlak, tuk v těle, poradit se o zdravém stravování nebo si vyzkoušet první pomoc. Letošní ročník se zaměřil především na prevenci onkologických onemocnění.

Reklama

Městská část Praha 13 pořádala na travnatém prostranství Slunečního náměstí už 9. ročník Dne zdraví. Akce i tentokrát přinesla návštěvníkům širokou nabídku především z oblasti prevence.

"Jsou zde téměř všichni poskytovatelé sociálních a zdravotních služeb tady v Praze 13, kteří tady mohou představit své produkty, zároveň lidé, kteří sem přijdou, si mohou nechat zkontrolovat tlak, změřit metabolismus," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

"Měříme tady hodnoty, jako je systolický, diastolický tlak, čili klasické měření tlaku, také srdeční frekvenci a mimo to také šíření pulzní vlny a potom na základě tělesné konstituce, máme tady přístroj, který spočítá kvalitu cév," řekl Filip Bařinka - student farmacie.

"Já jsem velice spokojená, protože mi tady řekli vše, co jsem potřebovala vědět, já jsem se i ptala, takže vím a pán je velice příjemný," řekla návštěvnice.

Občané Prahy 13 tak na jediném místě mohli získat celkem slušný přehled o tom, jaké jsou v jejich obvodu možnosti z hlediska například sociálních služeb nebo právě zdravotní péče.

"Jmenujeme se Innova Healthcare a sdružujeme tady veliká zdravotnická zařízení, jako je Klinika JL, chirurgické obory, Poliklinika Hůrka. My se účastníme této akce každoročně, protože si myslím, že i pro občany Prahy 13 je výborné, že se dozví, jaké všechny ordinace, odbornosti a péči jsou schopni tady u nás čerpat," řekla Markéta Hellerová, ředitelka společnosti Innova Healthcare.

"My tady reprezentujeme zdravotnický holding AKESO, pod který patří různá zdravotnická zařízení, jedním z nich je AKESO Poliklinika, která se nachází nedaleko tohoto místa a nabízí obyvatelům široké spektrum ambulancí jak pro dospělé, tak pro děti," řekla Lucie Michailov - marketingová specialistka, AKESO.

V rámci akce si pak návštěvníci mohli vyzkoušet simulátor stáří, jehož cílem je vhled do života seniorů například se zhoršenou funkcí pohybu těla, které způsobuje stárnutí. Simulátor vyzkoušel i starosta městské části David Vodrážka.

"Neslyším, respektive pouští mi nějaké zvuky, takže neslyším skoro vůbec, skoro vůbec nevidím, nějaký zákal nebo něco takového, brní mi ruce, protože mi tam pouští nějaký proud, samozřejmě mě bolí kolena, protože jsou tam závaží, takže jestli se takto cítí starý člověk, tak nic moc. Máme se na co těšit," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Den zdraví byl spojen i s představením sociálních služeb a některých volnočasových aktivit. Na místě tak byly k dispozici také stánky neziskových organizací a například sportovních klubů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu