• Načítám...
>

Do škol v Praze 11 nastoupila téměř tisícovka prvňáků

  • 9. září 2024,
  • 17:55,
  • PRAHA 11,
  • Jaroslav Šetlík

2. září je datum, které bude mít téměř tisícovka prvňáčků z Prahy 11 spojená s prvním školním dnem. Do lavic usedli v opravených třídách a v několika školách pro ně bylo připraveno hned několik novinek. Tou nejzásadnější je změna vedení Základní školy Pošepného.

Reklama

Téměř tisícovku prvňáčků přivítaly 2. září základní školy v jedenácté městské části. Slavnostní okamžik si nenechali ujít ani zástupci místní radnice.

"Našich 9 základních škol otevírá celkem 36 tříd, kam nastoupí zhruba 900 prvňáčků a my teď stojíme před Základní školou Pošepného, kde je ta situace zajímavá ještě tím, že má i novou paní ředitelku, takže společně s dětmi nastupuje i nové vedení," řekl Michal Veselský (PRAHA 11 SOBĚ / Zelení), radní MČ Praha 11.

Nová ředitelka školy první školní den osobně prvňáčky přivítala a popřála jim mnoho úspěchů do budoucna.

"Nejvíc si přeji, aby se každý den těšili do školy, aby se každý den něco nového naučili, aby tady chytli dobrou partu dětí a aby tady mohli rozvíjet v naší škole všechny své talenty a dovednosti," řekla Daniela Pořízková, ředitelka ZŠ Pošepného.

Ani v letošním roce na Jedenáctce nezaháleli a tak na školách během letních prázdnin došlo k mnoha opravám, úpravám, ale také například k budování nových prostor.

"Komu se poštěstí, najde ve třídě nové lino, vymalovanou třídu, největší akce, která proběhla přes léto, byla úprava atria Základní školy Květnového vítězství, to znamená, že tam budou moci děti nově chodit o velké přestávce ven," řekl Michal Veselský (PRAHA 11 SOBĚ / Zelení), radní MČ Praha 11.

K čemu ale nedošlo, tak je rozšiřování kapacit škol. Ty jsou totiž podle radního Michala Veselského stále dostačující.

"U nás je ta situace specifická v tom, že my zatím máme kapacity, to znamená, že do našich škol dochází zhruba 1000 dětí i z jiných městských částí, je to například městská část Újezd, kde nemají druhý stupeň, ale o naše školy je zájem i z městských částí, kde samozřejmě školy jsou, což beru jako dobrou vizitku," řekl Michal Veselský (PRAHA 11 SOBĚ / Zelení), radní MČ Praha 11.

Mimo škol zřizovaných městskou částí je v Praze 11 také několik soukromých základních škol.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu