• Načítám...
>

České školy usilují o zdravější stravování dětí

  • 11. prosince 2017,
  • 19:26,
  • PRAHA 12,
  • Kristýna Svobodová

Prosadit do českých škol zdravou výživu - to je cíl programu Skutečně zdravá škola, který se tak snaží naučit děti zdravým stravovacím návykům. Základní školu Angel na Praze 12 za to Skutečně zdravá škola ocenila stříbrným certifikátem.

Reklama

Stravování dětí na základních školách je v České republice dlouhodobým tématem. Rodiče žáků na Základní škole Angel se proto rozhodli iniciovat změnu.

"Protože jsme nebyli spokojeni s úrovní a nabídkou toho, co se v té školní jídelně dávalo, tak jsme se rozhodli k nějakému kroku," řekla Marie Skalská, matka žákyně ZŠ Angel.

"Takže došlo k velké změně přípravy jídla a jídelníčku. Znamená to to, že jídelna používá čerstvé suroviny a minimum polotovarů," řekla Iva Cichoňová, ředitelka ZŠ Angel.

"Předtím byly různé kofoly a to mi moc nechutnalo. Teď je spíše voda nebo čaj, což mi chutná víc," řekla Evelína Skalská, žákyně ZŠ Angel.

"Dbáme hlavně na zdravou výživu, na vyváženou stravu a chceme, aby byly zastoupeny suroviny od lokálních dodavatelů a abychom věděli původ těch surovin," řekla Jana Korytářová, vedoucí školní jídelny ZŠ Angel.

Škola se navíc do projektu snažila zapojit nejen děti, ale také jejich rodiče. Ti se společně s dětmi učili novému stravovacímu režimu, ale aktivně se podíleli i na různých pohybových aktivitách.

"Úloha rodičů byla např. v části pohybové, že dostali krokoměry a měřilo se, která třída v průměru ujde největší vzdálenost. Co se týkalo těch projektů ohledně jídla, tak třeba v rámci pitného režimu opravdu děti měřily, kolik za ten den vypijí, takže i rodiče se tomu museli přizpůsobit," Marie Skalská.

Základní škola Angel za svou práci obdržela od programu Skutečně zdravá škola druhé nejvyšší ocenění, tedy stříbrný certifikát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu