• Načítám...
>

Na veletrhu sociálních služeb křtili nový kalendář

  • 6. října 2018,
  • 11:15,
  • PRAHA 12,
  • Jan Varga

Klienti neziskové organizace Modrý klíč pokřtili nový kalendář. Ten opět obsahuje autorské kresby klientů. Křest proběhl v rámci veletrhu sociálních služeb, který se konal v Praze - Modřanech.

Stáhnout video
Reklama

Kalendář pro rok 2019 pokřtili klienti neziskové organizace Modrý klíč. Autoři kreseb jsou právě klienti organizace, kteří trpí mentálním nebo kombinovaným postižením. 

"Toto je divadlo v podání Jiřího Funka. Tady vidíte starou zasněženou Prahu v podání Jakuba Javůrka, zimní vánici od Jiřího Funka, malbu na hedvábí od Dušana Dvořáka," řekl Radovan Netušil, zástupce ředitele neziskové org. Modrý klíč.

Kmotry kalendáře se opět stali zástupci vedení MČ, kteří projekt dlouhodobě podporují. Právě odkupem kalendáře, který pak slouží jako upomínkový předmět MČ Praha 12.

"My je věnujeme svým partnerům, ať už obchodním nebo jakýmkoliv jiným v rámci konce roku tak, jak to bývá u kalendářů. Vždy se pohybujeme někde mezi 100 a 200 kusy podle potřeby," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12. 

Křest se uskutečnil v rámci veletrhu sociálních služeb, na kterém se prezentovaly všechny organizace, které pomáhají lidem v sociální nouzi nebo s různými handicapy. 

"Poskytovatelé těchto služeb zde představují své společnosti, služby, které nabízí klientům a je tu řada velmi zajímavých poskytovatelů," řekla Lenka Vedralová, radní MČ Praha 12. 

Zástupci organizací se mohli se svými službami prezentovat. Mimo jiné byl třeba k vidění software, který umožňuje pomáhat počítač hlasem.

"Program umožňuje pomocí hlasových povelů práci s myší a klávesnicí, kterou byste prováděli klasickým pohybem rukou," řekl Petr Pašník, lektor hlasových technologií, Polovina Nebe. 

Veletrh se v Modřanech koná už 19 let. Kromě toho si na něm lidé mohli vyzkoušet speciální masáže nebo se poradit s nutričními terapeuty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu