• Načítám...
>

Butovický rohlík přilákal desítky lidí

  • 28. dubna 2019,
  • 18:05,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční cyklistický závod pro všechny věkové kategorie proběhl o víkendu v Praze 13. Akce pod názvem Butovický rohlík se konal u příležitosti Dne Země a symbolicky otevřela dálkovou cyklotrasu Greenways Praha – Vídeň.

Reklama

24. ročník akce Butovický rohlík pořádala MČ Praha 13 ve spolupráci s Triatlon klubem Praha. Soutěž i přes nepříznivé počasí přilákala desítky závodníků všech věkových kategorií.

"Jedná se o terénní triatlon, což je běh, kolo, běh. Nejmenší děti mají jen běh a kolo, krátké tratě a hlavně chceme, aby se děti trošku hýbaly," řekl Štěpán Vidner, pořadatel.

Soutěžilo se v celkem 8 věkových kategoriích. Každá z nich se lišila délkou tratě, kterou museli závodníci zdolat.

"Pro děti je to asi 50 metrů běhu a 200 metrů na kole nebo odrážedle. Máme kategorii 0 - 4 let a pro ty další kategorie se to postupně zvětšuje. Pak je to kolem kilometru běhu, pět kilometrů na kole a tak. Zazávodit si mohou přijít i rodiče," řekl Štěpán Vidner.

A jak vlastně vznikl název Butovický rohlík?

"Vzniklo to tak, že na začátku nám nabídla rohlíky nějaká pekárna v Butovicích, která už neexistuje a pak ten sponzoring převzal Odkolek, takže teď nám dává rohlíky zadarmo," řekl Štěpán Vidner.

"Logo Butovického rohlíku vzniklo zhruba před 15 lety a na základě kresby jedné z našich pracovnic," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Součástí akce je každoročně také výsadba stromu v centrálním parku Prahy 13. Ani v letošním roce tomu nebylo jinak.

"Mohu říci, že minulý týden probíhala kampaň ke Dni Země, takže jsme to spojili i s výsadbou stromů, protože si myslím, že stromy mají nezanedbatelnou úlohu právě v tom, aby se u nás to ovzduší zlepšovalo," řekla Marcela Plesníková.

Na další ročník soutěže Butovický rohlík se mohou nejen místní obyvatelé těšit opět na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu