• Načítám...
>

Děti z Prahy 13 se vzdělávají v polytechnickém hnízdě

  • 29. listopadu 2021,
  • 14:02,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Děti z městské části Praha 13 se mohou radovat ze dvou polytechnických hnízd. Jde o dvě speciálně vybavené učebny, jak pro školní třídy, tak zájmové odpolední aktivity. Děti se tam mohou seznámit s nejmodernějšími technologiemi a dále rozvíjet své manuální a motorické dovednosti. Při současných protikoronavirových opatřeních se tak jedná o účinný způsob, jak děti motivovat a zaujmout. Jak taková výuka vypadá vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Městská část Praha 13 zřídila pro děti z místních škol takzvaná polytechnická hnízda. Jde o dvě specializované učebny v Domově dětí a mládeže Stodůlky, kde se mohou vzdělávat v technických oborech, učit se novým dovednostem a rozvíjet svou manuální zručnost.

"Bezpečně víme i od různých mistrů z učňovských škol, že děti nejsou moc manuálně zručné v dnešní době, více toho umí na počítačích a pak když mají vzít šroubovák do ruky nebo kladívko, tak si spíš ublíží," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Děti se v rámci výukových bloků, které trvají minimálně čtyři hodiny, seznámí s nejmodernější technologií, kam patří například i práce s 3D tiskárnou nebo robotickými stavebnicemi.

"Pokud ty děti pak přijdou znovu a ty školy se tady opakují, tak se učí zároveň programovat, přímo pro tu stavebnici je vytvořený program, který je velice příjemný, to prostředí je uzpůsobené pro ty děti a krásně se v tom umí učit tu logickou posloupnost toho programování," řekla Eva Valentová, lektorka robotiky.

Projekt vznikl jako spolupráce hlavního města Prahy s pražskou Hospodářskou komorou, která je zároveň odborným i personálním garantem. Finančně projekt podpořila částkou téměř 2, 6 milionu korun. Městská část Praha 13 přispěla částkou přes půl milionu korun. I díky kvalitní záštitě a zázemí je o projekt velký zájem.

"V současné době se do projektu přidalo pro sezónu do konce prosince 20/21 8 základních škol, které k nám chodí pravidelně v pondělí a ve středu. V podstatě máme zájemce už od ledna 2022, kdy v tom projektu budeme samozřejmě pokračovat ve stejném režimu," řekla Jana Šimánková, ředitelka DDM Stodůlky.

 Projekt potrvá v Praze 13 až do listopadu 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu