• Načítám...
>

Praha 13 uspěla v soutěži Přívětivý úřad

  • 29. listopadu 2021,
  • 14:56,
  • PRAHA 13,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 13 opět uspěla v soutěži Přívětivý úřad v kategorii městských částí hlavního města. V roce 2020 se radnice třináctky mohla pyšnit dokonce prvním místem, za letošek se dočkala krásného druhého místa, což je v náročné koronavirové době velký úspěch. Soutěž pořádá šestým rokem ministerstvo vnitra a jejím cílem je hlavně ocenit snahu představitelů měst a obcí ve zvyšování přívětivosti úřadu. Více už v naší reportáži!

Reklama

Městská část Praha 13 se může pyšnit oceněním v soutěži pořádané ministerstvem vnitra Přívětivý úřad. Po prvním místě v roce 2020 slaví za rok 2021 krásnou druhou pozici.

"Je to výsledek toho, jak se člověk cítí na úřadě, jestli byl uspokojen z hlediska té své žádosti nebo svého problému, zároveň se hodnotí přívětivost právě úředníků, to je velmi důležité a je to ocenění práce všech úředníků u nás na radnici," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

 Druhé místo za rok 2021 je v době koronavirové pandemie mimořádným úspěchem.

"Ta cena jako taková je pro nás velikým oceněním, ale vždy je to o tom klientovi a je to pro toho člověka, toho občana, protože věřte, že nikdo nemá důvod na úřadě k tomu, aby ten klient byl nespokojený. Když je nespokojený, tak nám vlastně přidělává práci," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Podle pana starosty Davida Vodrážky by do budoucna nejvíce pomohlo, kdyby stát nepředával městské části tolik kompetencí bez dostatečného financování. 

"My když potom máme vydávat občanské průkazy, máme vydávat pasy, máme vyřizovat stížnosti a podobně, to je samozřejmě hezké, ale potřebujeme k tomu také finanční prostředky, abychom mohli náležitě ocenit ty úředníky, kteří toto vykonávají, protože co si budeme podívat, veliká část věcí je o penězích," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Medailové pozice v soutěži Přívětivý úřad v posledních letech ale ukazují, že městská část Praha 13 vykročila tím správným směrem. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu