• Načítám...
>

Praha 13 nabízí bruslení pod střechou

  • 2. února 2022,
  • 14:19,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Až do 31. března mohou zájemci využít veřejné bruslení ve Školním zimním stadionu Bronzová v Praze 13. Sportovní vyžití slouží jak školám, tak i veřejnosti. Pro školy má městská část k dispozici i trenéry.

Reklama

Užít si veřejné bruslení mohou zájemci v Praze 13 i v případě nepříznivého počasí. Ledová plocha se totiž nachází v prostorách Školního zimního stadionu Bronzová.

"Tento zimní stadion byl postavený původně jako školní zimní stadion a tomu účelu stále slouží. My jsme šli tou cestou, aby to děti opravdu využívaly a učily se bruslit a ne, aby jako to v Praze bývá zvykem, se to využívalo pouze pro hokej a pronajímali si to hokejisté. Nic proti nim, ale přeci jen je potřeba, aby se ti děti naučily bruslit, aby to uměly a potom mohly hrát třeba hokej. Tento stadion je využíván a slouží pouze na bruslení," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Každý všední den od 8 do 14 hodin je stadion určen pro školy. Slouží například jako alternativní náplň hodin tělesné výchovy. 

"Tady ten zimák je dobře odvětraný, jsou tady i průduchy, větrá to, takže se tady nemusí být ani v rouškách, jste jakoby venku, ale pod střechou, takže je to úplně perfektní," řekl David Vodrážka. 

Na výuku jsou dětem k dispozici i profesionální trenéři. 

"Ne že bych nevěřil paním učitelkám, že by neuměly učit bruslit, ale přeci jen trenér na bruslení, který je k tomu vyškolen, je určitě lepší. Takže t drobotinu učí, jak správně bruslit. Trenéry zprostředkovává MČ, je to vždy na dohodě. To znamená, že stačí, když ředitel školy zavolá k nám na Odbor školství a už se dohodne přesný termín, trenér, jaký je třeba příspěvek ze strany MČ a podobně," řekl David Vodrážka. 

anketa

Každý všední den po 14. hodině a během víkendů pak ledová plocha slouží veřejnosti. Městská část ale upozorňuje, že je nutné vzít si s sebou potřebnou výbavu, jelikož stadion nedisponuje půjčovnou. Skvělý sportovní zážitek je ale předem zaručen. 

"Tímto i zvu ostatní obyvatele hlavního města, nejen hlavního města, aby si určitě sem přišli na stanici metra Luka zabruslit, protože to stojí opravdu za to, led je hezky upravený, hala je pěkná a veliká a slouží nám už zhruba 15 - 17 let. Myslím si, jak vidíte za mnou, děti si to opravdu užívají a školy to využívají," řekl David Vodrážka.

Praha 13 předpokládá, že bude ledová plocha ve Školním zimním stadionu Bronzová v provozu do 31. března. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu