• Načítám...
>

V Praze 13 se konal masopust

  • 2. března 2022,
  • 10:10,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

V Centrálním parku ve Stodůlkách se to hemžilo maskami a nechyběla skvělá zábava. Městská část Praha 13 přichystala ve spolupráci s KD Mlejn pro své občany masopust, který se konal několik dní. Návštěvníci vyráběli masky nebo hudební nástroje. Obojí pak zúročili na akci, která vyvrcholila 1. března.

Reklama

V třinácté městské části byla oživena tradice masopustních oslav. Akce trvala od soboty 26. února a vyvrcholila v úterý 1. března. 

"Děti, ale i mnoho dospělých, si mohli přijít vyrobit masky. Někteří je mají dnes na sobě a poté také hudební nástroje nebo byl v neděli dětský folklorní ples, kde ty tradice také mohli prezentovat," řekla ředitelka KD Mlejn, Dagmar Bednáriková.

Návštěvníky čekal hned v úvodu bohatý program a následně se všichni zapojili do průvodu, který se z Centrálního parku při zapadajícím slunci přesunul ke KD Mlejn.

anketa

"Já si myslím, že se to povedlo, že už zase najedeme na tu normální nepandemickou situaci a budeme se potkávat tady na třináctce," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Už teď chystá MČ Praha 13 ve spolupráci s KD Mlejn spoustu akcí. Například 7. dubna tady vystoupí Bratři Ebenové. Kompletní program je na webu kulturního domu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu