• Načítám...
>

Cyklistům v Praze 13 jsou k dispozici nové cyklostanice

  • 5. května 2022,
  • 17:55,
  • PRAHA 13,
  • Dagmar Kopečková

Praha 13 zřídila na třech místech na území městské části unikátní cyklostanice. Ty jsou k dispozici nejen cyklistům, využít je mohou samozřejmě i maminky a tatínkové s kočárky. Tyto stojany jsou plně vybaveny pro běžné opravy.

Reklama

Cyklistům, koloběžkářům, ale i maminkám a tatínkům s kočárky jsou nově v městské části Praha 13 k dispozici unikátní cyklostanice. Tyto servisní stojany jsou plně vybaveny pro běžné opravy a využít je může široká veřejnost zcela zdarma.

"Dost lidí, nejenom z Prahy 13, jezdí na kole, ale ne každý má možnost mít ve svém bytě nějakou dílnu nebo něco, kde by si mohl třeba opravit kolo nebo ho dát trošku do pořádku. Já jsem před časem viděl jak v zahraničí tyto stojany, tak i ve vesnicích kolem Prahy a vzhledem k tomu, že Praha 13 dlouhodobě podporuje cyklistiku, jsme nástupní stanicí na cyklotrase Praha - Vídeň a zároveň tady začínají cyklotrasy, které vedou třeba na Karlštejn, na Brdy a podobně, tak jsme si říkali, že by bylo určitě dobré, aby nějaký takový servisní cyklostojan v městské části Praha 13 byl, protože to má určitě smysl," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Celkem byly na území městské části umístěny tři cyklostanice. První z nich se nachází u frekventované cyklotrasy před radnicí Prahy 13. Další můžeme najít u občerstvení v Centrálním parku. Třetí stanice je umístěna vedle venkovní posilovny v lokalitě Západního města a věnovala ji městské části firma Finep CZ. Cyklostanice nabízí veřejnosti široké využití. 

"Cyklisté si mohou přifouknout duše, je tady i stojan, na který si to kolo připevní, ale je tam i základní nářadí, což jsou různé klíče, se kterými si mohou třeba něco utáhnout nebo odmontovat kolo a podobně," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13.

Cylostanice obsahují i QR kódy s návody, které cyklistům poradí, jak kolo opravit nebo seřídit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu