• Načítám...
>

Vedení Prahy 13 rozvezlo vánoční stromky do školek

  • 6. prosince 2022,
  • 15:11,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

I letos se uskutečnilo již tradiční předání vánočních stromečků do všech 23 mateřských školek Prahy 13. Živé smrčky se stanou trvalou součástí školních zahrad a děti si je zkrášlí vlastnoručně vyrobenými ozdobami. Radnice také poděkovala všem zaměstnancům mateřských školek za obětavou práci.

Reklama

Vedení Prahy 13 už tradičně obdarovalo mateřské školky vánočními stromky. Přibližně metr vysoké živé smrčky mají zdobit zahrady 20 mateřských školek v městské části.

"Každoročně, nevím po kolikáté, dáváme všem mateřským školkám vánoční stromek, který je v kontejneru s balem. Děti si mohou ty stromky ozdobit, vyrábí si ozdoby, což je úžasné, nejsou to ozdoby kupované, ale vyrábí si je," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

"Rozvezeme stromečky s panem starostou přímo do mateřských školek, děti si v klidu ty stromečky ozdobí, nafotí je a pak nám je pošlou, my je vystavíme na webu a potom jsou ty stromečky vlastně všechny nejkrásnější," řekla Marcela Plesníková (ANO) - místostarostka MČ Praha 13.

Živé stromky si pak děti mohou vysadit třeba na zahradě nebo jinde, kde to městská část umožní.

"Myslím si, že ta tradice je dobrá, že každá ta školka, kterých je 20, si to vždy krásně užije a pak ty děti budou třeba jednou dospělé a budou své děti vodit ke stromečku a říkat jim: 'já jsem rodič, který jednou zdobil ten stromeček'," řekl David Vodrážka (ODS) - starosta MČ Praha 13.

Především ale vánoční stromečky každoročně do školek v Praze 13 přináší radost a vánoční atmosféru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu