• Načítám...
>

Senioři z Prahy 13 mohou opět využívat plavenky

  • 2. března 2023,
  • 14:36,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Senioři z Prahy 13 se nenudí. Nyní mohou opět využívat takzvané plavenky či si chodit zacvičit za zvýhodněnou cenu. Vedení městské části zároveň i letos plánuje podporu nordic walkingu pro seniory.

Reklama

Registrovaní členové klubů pro seniory v Praze 13 si v těchto dnech mohou vyzvednout oblíbené plavenky. Poukázka do plaveckého bazénu v Řepích nabízí seniorům vstup za cenu 30 korun, zbytek nákladů hradí městská část z rozpočtu místní Agendy 21, která tuto akci zprostředkovala a podporuje tak všechny seniory k aktivnímu pohybu.

"Je to v rámci zdraví, je to v rámci pohybu, zároveň tím pomáháme i řepskému bazén, protože teď ta situace s ohledem na vzrůstající ceny energií vůbec není jednoduchá z hlediska provozu těchto zařízení, takže spojujeme příjemné s užitečným. Bazén je v provozu, je nově postaven a zároveň naši senioři tam mohou dělat něco pro své zdraví, takže to děláme už několik let. Letos jsme to oprášili znovu," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Plavání ale není jedinou aktivitou, kterou Praha 13 pro své seniory připravila. Využít mohou například také pravidelné cvičení.

"Za symbolické vstupné 10 korun mohou navštěvovat sportovní zařízení, kde mají pod dohledem zkušeného profesionála, možnost si zacvičit a rozhýbat své tělo. Snažíme se myslet nejen na tu mladou generaci, ale i na generaci dříve narozenou. Na jaře zase budeme rozjíždět takzvaný nordic walking, to je chození o takových holých. Povedlo se sehnat firmu, která vyrábí ty hole, nebudu ji jmenovat, ale zároveň nám zasponzoruje hole pro seniory, kde budou zase pod dohledem cvičitele a zkušeného lektora moci chodit na různé výlety. Nám se to osvědčilo už v minulosti," řekl David Vodrážka (ODS), starosta MČ Praha 13.

Více informací o dalších aktivitách pro seniory poskytuje městská část pravidelně na svých webových stránkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu