• Načítám...
>

Den Země slavili i v Praze 13

  • 20. dubna 2018,
  • 19:31,
  • PRAHA 13,
  • Lucie Sinková

MČ Praha 13 pořádala tradiční informační kampaň ke Dni Země. Na místě u stodůleckého rybníka byla připravena stanoviště se soutěžemi, hrami pro děti a také informační materiály k environmentálním tématům. Letošním tématem byl Tajemný les.

Reklama

Na prostranství u stodůleckého rybníka v Centrálním parku se konala tradiční kampaň ke Dni Země. Záštitu nad celou akcí převzal zástupce starosty MČ Praha 13 Pavel Jaroš.

"Snažíme se tady vychovávat děti ekologickou výchovou, takže jsou tady různé poznávací předměty, zvířata, a dáváme takové první základy ekologické výchovy," řekl Pavel Jaroš, místostarosta MČ Praha 13. 

"Den Země je celosvětová akce. Je to vlastně největší sekulární akce na světě, která se koná. Účastní se asi 175 zemí a myslím, že smysl to určitě má, že je to dobře a my schválně začínáme vždy od těch nejmenších, aby si už od mladého věku zvykali na to, že by přírodu měli chránit," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Akce byla určena široké veřejnosti, především dětem ze základních škol a školek. Letošním tématem byl tajemný les.

"Tady jsme na stanovišti, které se jmenuje Vlez skrz les, a děti mají za úkol se zavřenýma očima nebo s maskou na očích, takže s úplnou tmou, do toho stanu přijít a podle lana jdou a prochází lesem, kde je čekají různá překvapení. Jsou tam na provázcích navázané různé věci, které by mohly v lese potkat," řekla Barbora Stolínová, lektorka ekologické výchovy Lesy hl. m. Prahy.

MČ Praha 13 už tady v Centrálním parku chystá další akce, např. pálení čarodějnic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu