• Načítám...
>

Do haly Folimanka se sjeli judisté

  • 7. ledna 2019,
  • 19:02,
  • PRAHA 13,
  • Jaroslav Šetlík

Sportovní hala Folimanka hostila turnaj dvojic mužů v Judo magazín couple cupu. Soutěžilo se ve 2 hmotnostních kategoriích a každý zápas trval 4 minuty. Hlavní výhrou byla finanční hotovost, na které se podílela také třináctá městská část.

Reklama

Sportovní hala Folimanka hostila 1. ročník soutěže Judo magazín couple cup. Turnaj, při kterém proti sobě nastoupili nejlepší čeští judisté ve dvojicích.

"Původní myšlenka byla taková, že redakce Judo magazínu chtěla nějakým způsobem propagovat vydávání tištěného judistického časopisu. Napadlo nás, že bychom mohli obohatit sportovní aktivity o netradiční turnaj. Netradičnost tohoto turnaje spočívá v tom, že to je zápas dvojic. Není to úplně náš nápad, on už se podobný formát v minulosti konal," řekl Jiří Jaskmanický, spolupořadatel.

Zápasy dvojic se od klasické soutěže nijak nelišily. Celkem 24 závodníků soutěžilo ve 12 dvojicích podle platných pravidel juda.

"Díky tomu, že jeden závodník je do 73 kilogramů a druhý je od 73 kilogramů, tak z charakteru toho zápasu vyplývá, že proti sobě se dostanou závodníci, kteří by se běžně třeba ani nepotkali. A samozřejmě nezáleží jen na jednom nebo na druhém, záleží na obou, protože vítězí ta úspěšnější dvojice," řekl Jiří Jaskmanický. 

"Dosáhnou nejvyššího bodového hodnocení, tedy Ipponu. Může toho každý judista dosáhnout několika způsoby - hodem, porazem, uškrcením, upáčením, případně udržením na zemi," řekl Erik Hlaváček, spolupořadatel. 

Pořadatelé by v těchto turnajích rádi pokračovali. Zaměřit se přitom chtějí i na evropské judistické závodníky. 

"Je docela příjemné, že ta reakce na to, když jsme oznámili, že tento turnaj se bude konat, byla docela bouřlivá. Vzbudilo to, myslím, docela velký zájem, takže jsme rozhodnutí, že budeme pokračovat v této tradici a už od teď budeme dělat propagaci příštího ročníku, takže doufáme, že získáme i závodníky ze zahraničí. Takže by to mohlo být příští rok touto dobou obohaceno i o evropské, možná i další závodníky," řekl Jiří Jaskmanický.

Hlavní celou prvního ročníku turnaje byla finanční výhra ve výši 30 tisíc korun. Druhá nejlepší dvojice obdržela částku 20 tisíc korun, kterou věnovala MČ Praha 13.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu