• Načítám...
>

Turistický oddíl Orion nabírá nové členy

  • Včera,
  • 11:29,
  • PRAHA 14,
  • Lucija Veselá

Pokud přemýšlíte, kam během roku přihlásit své děti, aby po škole jenom neseděly na svých telefonech, přihlaste je do turistického oddílu na Praze 14.

Reklama

To, že děti tráví stále více času u svých chytrých telefonů a počítačů, je bohužel součástí dnešní doby. Pokud tedy přemýšlíte nad tím, jak by mohly efektivně trávit čas po škole a zároveň se i něco naučily, na Praze 14 mají možná řešení. 93. pionýrská skupina Orion nabírá nové členy ve věku od 6 let do turistického oddílu. A děti k nim můžete přihlásit celoročně.

"V první řadě by měly chtít, nic jiného nepotřebujeme, protože necháváme děti se dva měsíce rozkoukat, skamarádit a když se jim to líbí, tak zůstanou a když ne, tak mohou jít. Není to o tom, že by musely hned přijít, podepsat, zaplatit, prostě jim dáváme ten čas, ty dva měsíce na rozmyšlenou," řekla Jana Jandová - vedoucí skupiny.

Nábor a následné pravidelné schůzky se konají každý týden v pondělí od 16 hodin v klubovně na Černém Mostě. Veškeré informace naleznou zájemci na webových stránkách klubu 93-oddilorion.wbs.cz. 

"Tím, že jsme turistický oddíl, tak se na schůzkách zabýváme především turistikou, různé turistické disciplíny uzly, mapové značky, poznávání přírody, památky, morseovka, šifry a jednou za tři týdny jezdíme na jednodenní výlety nebo víkendové výlety na celý víkend, jezdíme s dětmi na celé prázdniny během roku, takže opravdu každé tři týdny máme nějakou víkendovou akci," řekla Jana Jandová - vedoucí skupiny.

Celoroční příspěvek vyjde rodiče zhruba na sedm set korun a pokrývá provozní výdaje, doprovodné aktivity se platí zvlášť.

"V průběhu roku ty jednodenní výlety vychází na 100 korun, víkendovky podle toho, kam se jede, jak se jede, jak jsou dlouhé. Když do toho přidáme ještě letní tábor, tak se to nastřádá potom třeba na těch 10 tisíc, ale je to rozložené podle těch jednotlivých měsíců a akcí," řekla Jana Jandová - vedoucí skupiny.

anketa

"Já sem chodím rok od 1. září a baví mě tady jak chodíme ven, různé venkovní hry a nejvíce mě baví asi ruská vybíjená."

"Mě baví úplně všechno a někdy v lednu tu budu šestým nebo sedmým rokem."

"Chodím sem skoro dva roky, možná už dva a baví mě chození ven a výlety."

Zda bude pro vaše děti turistický oddíl také to pravé, posoudí nejlépe samy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu