• Načítám...
>

Současná lanovka na Petřín již neobnoví provoz

  • Dnes,
  • 7:59,
  • PRAHA 1,
  • Lucija Veselá

Současná lanovka na Petřín již neobnoví svůj provoz. Zájemci se s ní mohou přijít rozloučit.

Reklama

Rychle k městu zády nebo jako v mládí na Petřín, zpívá se v populární písničce. Jenže odteď už si na něj budete muset vyšlapat po svých. Jedna z populárních pražských atrakcí, současná lanová dráha na Petřín, totiž končí svůj provoz.

Extrémní množství srážek, které na mnoha místech České republiky způsobily rozsáhlé povodně, poškodily i trať lanové dráhy Petřín. A to natolik, že ji bez nákladné opravy Dopravní podnik hlavního města Prahy nemůže dál bezpečně provozovat.

"Vzhledem k tomu, že byl větší spád dešťové vody, voda zapříčinila uvolnění pražců, to znamená, že ta zemina se nasákla a ty prameny, které tady jsou z kopce, které vedou dolů, nám podemlely ještě více pražce, než jsme měli doposud, s tím, že jsme sledovali 15 míst na té dráze a ta místa přibývala a vzhledem k tomu, že ty pražce nedrží, nemají tu svou funkci, tak jsme přistoupili k tomu, že jsme lanovku zastavili a je to čistě z bezpečnostních důvodů," řekl Pavel Kejha - vedoucí provozovny LD Petřín.

"V říjnu bude o sobotách a nedělích horní stanice petřínské lanovky otevřena pro veřejnost, respektive 

Cena komentované prohlídky je šedesát korun, děti do 10 let mají vstup zdarma. Tento typ prohlídky bude možné zakoupit pouze online, a to na adrese fanshop.dpp.cz. Nekomentované prohlídky jsou zdarma a není nutné se na ně předem registrovat.

Takže se s lanovkou raději zajděte rozloučit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu