• Načítám...
>

Do projektu Balená voda se zapojila Praha 14

  • 15. ledna 2018,
  • 16:41,
  • PRAHA 14,
  • Tomáš Mladějovský

Projekt "Balená voda" pro seniory nebo zdravotně postižené se rozšířil do další městské části naší metropole, do Prahy 14. V případě odstávky či poruchy dodávky vody jsou pochopitelně přistaveny kontejnery, ale pro určitou skupinu lidí je těžké nebo dokonce nemožné se k nim dostat. Proto jim je voda ve foliových sáčcích dopravena až do jejich domovů.

Reklama

MČ Praha 14 se do projektu Balená voda zapojila po dalších 6 pražských městských částech. Kvalita vody, která pochází z úpravny vody v Káraném, je pravidelně kontrolována.

"Projekt Balená voda považuji za velmi důležitý, protože právě obyvatelé Černého mostu, zejména v panelácích, v případě že vypadnou dodávky vody, tak mají veliký problém tu vodu dostat. Nestačí cesta na ulici, ale je potřeba lidi, kteří mají sníženou pohyblivost, obsloužit. Právě proto jsme s vodárnami připravili tento projekt, který umožňuje komukoli kdo se zaregistruje, když dojde k výpadku dodávky vody, tak aby mu přímo donesli balenou vodu. Registrace je na stránkách vodáren, u nás na stránkách MČ najdete odkaz pro tu registraci," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

Projekt Balená voda vznikl zhruba před dvěma roky a zatím se do něj zapojily MČ Praha 2, 3, 6, 13 a také Praha 15 a 16.

"V případě nějakých dlouhodobých výluk či dlouhodobých havárií ta voda zamíří přímo na danou adresu a spolupracuje na tom s Českým červeným křížem," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Znamená to, že seniorům a zdravotně postiženým je voda ve fóliových sáčcích donesena až do bytu.

"Je to dvoulitrový sáček, plníme to ve vodárně v Kárané a na každém balíčku je expirační doba. Tu vodu samozřejmě kontrolujeme v naší speciální laboratoři, splňuje všechny hygienické limity. Zatím máme trvanlivost zhruba 2 měsíce," řekl Tomáš Mrázek.

Množství balené vody si zákazník určuje sám. To znamená, že počet sáčků není nikterak omezen. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu