• Načítám...
>

Skatepark na Černém Mostě má nový vzhled

  • 13. dubna 2018,
  • 19:54,
  • PRAHA 14,
  • David Wilczek

Praha 14 zrekonstruovala skatepark u volnočasového centra Plechárna na Černém Mostě. Ten původní z roku 2011 už byl velmi zastaralý. Dřevěné překážky tak nahradili moderní betonové s výrazně delší životností. Návštěvníkům se tak naskytla možnost natrénovat si nové triky.

Reklama

Děti i dospělí mohou nově využít zrekonstruovaný skatepark u volnočasového centra Plechárna na Černém Mostě. Vedení Prahy 14 nechalo během zimy opravit celou plochu. 

"My jsme měli hotový projekt a podařilo se nám sehnat financování z magistrátu, takže jsme se toho chopili a na podzim jsme začali s rekonstrukcí," řekla Irena Kolmanová, radní MČ Praha 14. 

Nový vzhled přilákal spoustu nadšenců, kteří si nenechali ujít příležitost otestovat dráhu a zbrusu nové překážky. Proměna skateparku byla inspirována posledními zahraničními trendy a přináší i více prvků z ulice. Díky novému provedení je jeho údržba jednodušší. 

"Potřeboval se opravit, opravdu už to bylo zapotřebí. Ten skatepark je vlastně úplně nový, předtím tam byly překážky, teď je celobetonový, litý," řekla Irena Kolmanová. 

Pro začátečníky, kteří se potřebují naučit základní techniku jízdy, jsou připraveny kurzy pod vedením profesionálů v blízkém centru Plechárna. 

"Více jak 3 roky funguje vnitřní krytá skateová hala, která je i zateplená, takže pokud zrovna prší, nebo je vyloženě zima, tak skejťáci mohou jít dovnitř," řekla Tereza Němečková, vedoucí centra Plechárna.

Nový skatepark zabírá zhruba 800 metrů čtverečních a jeho přestavba stála 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu