• Načítám...
>

ZŠ Hornoměcholupská má novou kuchyň

  • 12. září 2024,
  • 17:37,
  • PRAHA 15,
  • Lucija Veselá

Žáky a pracovníky Základní školy Hornoměcholupská čekalo se začátkem školního roku překvapení v podobě nové kuchyně. Z rekonstrukce mají všichni radost.

Reklama

Žáky a pracovníky školy Hornoměcholupská na Praze 15 čekalo překvapení v podobě nové kuchyně. K tomu, jak rekonstrukce probíhala, nám řekla více 1. místostarostka Prahy 15 Jitka Kolářová.

"To, co tady vidíme, jak tady stojíme, to je pouze část toho, co se rekonstruovalo, protože pod námi a nad námi jsou další dvě patra, kde ta rekonstrukce probíhala a ještě v současné době probíhá, protože není dokončena rekonstrukce výtahu, která bude trvat zhruba ještě tři týdny," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka Praha 15.

Samozřejmě jsme se zeptali i na to, kdo rekonstrukci realizoval a kolik stála.

"Rekonstrukci realizovala městská část Praha 15, přispěl na ní Magistrát hlavního města Prahy, zejména na tu část, která se týká gastro vybavení, to znamená zhruba 14 - 15 milionů. Celková rekonstrukce kuchyně bude stát zhruba 23 - 25 milionů korun," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka Praha 15.

A jak je s rekonstrukcí spokojená zdejší ředitelka paní Jana Bánovská?

"Je nádherná, možná je škoda, že jste neviděli, jak vypadala školní jídelna předtím, protože tato školní kuchyň byla 50 let stará a toto moderní krásné prostředí beru jako veliký dárek od Prahy, od magistrátu, ale i od Prahy 15 k našemu výročí, k našim padesátinám. Takže děkuji ještě jednou za takový krásný dárek," řekla Jana Bánovská - ředitelka školy.

Co na novou kuchyň říká vedoucí školní jídelny Zdeňka Walterová?

"Ještě celkem vychytáváme různé chybky, než se děvčata naučí s novými přístroji, ale myslím, že to bude dobré," řekla Zdeňka Walterová - vedoucí školní jídelny.

Věříme, že se žákům i zaměstnancům školy bude po dobrém jídle mnohem lépe pracovat a nová kuchyň dlouho sloužit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu