• Načítám...
>

Prvňáčci v Radotíně vstoupili do školy s úsměvem

  • 1. září 2022,
  • 12:40,
  • PRAHA 16,
  • Johanka Hubičková

Prvního září se snad ve všech školách v republice vrátily děti do školních lavic. Spousta z nich už po několikáté, ale s nimi i tisíce prvňáčků, které ta velká zkušenost čekala poprvé v životě. Nejinak tomu bylo i v radotínské základní škole, kde se jich sešla téměř stovka.

Reklama

Před radotínskou školou se už dlouho před osmou hodinou ranní scházeli nedočkaví prvňáčci, kteří s kornouty bonbonů a květinami čekali na své budoucí paní učitelky a užili si hromadné uvítání.

"Prvňáčků jsme letos přivítali 97 a jsou ve 4 třídách. Všude jsou zkušené učitelky, které už první třídy vedly, takže je zajištěno, aby ten přechod dětí ze školky do školy byl maximálně plynulý a bezproblémový. Ukrajinců máme celkově cca 50 a do první třídy jich konkrétně přišlo 5," řekl Jiří Kovařík - ředitel školy.

Přivítat první třídy přišel již tradičně i starosta Radotína. A nezapomněl ani na dárky pro malé studenty.

"Samozřejmě přejeme, aby ten jejich první krok byl pokud možno co nejúspěšnější a abychom rozptýlili jejich případné obavy a rozpaky, které jsou u některých spojené s tímto krokem, tak jim dáváme takové menší dárečky v podobě různých talismanů," řekl Karel Hanzlík - starosta MČ Praha 16.

Pohoda vládla mezi rodiči i dětmi, které si s námi dokonce popovídaly.

anketa

Přivítání radotínských prvňáčků v základní škole proběhlo v naprosté pohodě a s úsměvem. Tedy i my popřejeme dětem, ať se jim po celý školní rok daří a ať jsou stále tak usměvavé a v pohodě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu