• Načítám...
>

Radotín hostil mezinárodní boxlakrosový turnaj

  • 30. dubna 2016,
  • 7:12,
  • PRAHA 16,
  • Milan Schmidt

Radotín je sportu doslova zaslíbený a během roku je zde pro oči sportovního fanouška k vidění mnohé. Mezi velká lákadla každoročně patří i Memoriál Aleše Hřebeského. Je to turnaj v Lakrosu , který pravidelně přivítá naprostou špičku sportu, který má kořeny v Kanadě.

Reklama

Radotín hostí už 23. ročník memoriálu Aleše Hřebeského v boxlakrosu. Turnaj opět vzbudil velký zájem.

„Já bych vás přivítal na mezinárodním turnaji Memoriál Aleše Hřebeského, který pořádá Sokol Radotín, na památku našeho spoluhráče, který před 24 lety zahynul. Je to turnaj, který dneska už je teda 23. ročník, je tu 21 týmů z 15 zemí světa. Největší obsazení mají týmy ze Severní Ameriky, jsou tady 4 kanadský a 1 americký tým. Je to turnaj, který má ve světě obrovskou popularitu a každý rok je lepší a lepší, protože přijíždějí kvalitnější týmy,“ řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Boxlakros je laicky řečeno zmenšená verze lakrosu a hraje se v hale nebo na menším hřišti.

"Co se týče samotné hry, tak je systémem hry trošku podobná basketbalu, ale tvrdostí se samozřejmě blížíme hokeji. Normální standardní utkání hrajeme 4x 15 min čistého. Tady z důvodu časových a náročnosti turnaje jsou zkrácené zápasy,“ řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Turnaj má tradici a láká diváky.

„Zájem veřejnosti je obrovský, protože během těch 4 dnů tady jsou návštěvy kolem 4-5000, takže samozřejmě je to vždy spojeno s počasím a letos nám opět přeje počasí,“ řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Tak velká akce samozřejmě něco stojí.

„Je to velice složitá samozřejmě záležitost, pracujeme na tom většinou celý organizační tým celý rok. Já musím teda poděkovat tímto prostřednictvím hlavnímu městu Praze, které už dlouhodobě podporuje tento turnaj v rámci projektu partnerství a samozřejmě Městské části Praha 16, které také přispívá grantem a jinak spoustu soukromých firem a subjektů, ať už finanční nebo bartrovou cestou, kdy získáváme prostředky na pořádání toho turnaje, protože je to opravdu organizačně velice složité,“ řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha 16.

Mezi evropskou a světovou špičkou se dokážou prosadit i naši hráči a sbírají cenné úspěchy.

„Asi největší, dva největší úspěchy bylo juniorské mistrovství světa ve feedlakrosu ve Finsku a potom seniorské mistrovství světa v boxlakrosu, což bylo minulý rok,“ řekl Jakub Výmola, hráč LCC Radotín.

V Čechách zatím lakros nemá takovou popularitu, jak by si zasluhoval, ale zájemců o tento sport stále přibývá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu