• Načítám...
>

Radotínské Burčákobraní

  • 19. září 2016,
  • 13:44,
  • PRAHA 16,
  • Gerhard Hadi

MČ Praha 16 ve spolupráci s Českým archívem vín připravila pro všechny návštěvníky zajímavou akci. Návštěvníci mohli ochutnat burčáky po zlomení ve varu, sladké burčáky a mladá vína a do tance a zpěvu hrála romská cimbálovka, kapela z Belgie.

Reklama

Před radnicí městské části Praha 16, a na náměstí svatého Petra a Pavla, se již po osmé konalo Radotínské Burčákobraní.

„Tak jako každý rok, je to hlavní gros ochutnávka burčáků, které jsou přímo z Moravy, od moravských vinařů, kteří sami osobně přijíždějí prezentovat své produkty, a to nejen burčáky, ale i vína,“ řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Jako každý rok, tak i letos se organizátoři těšili z hojné návštěvnosti občanů. Kromě burčáku, kterého byl dostatek, se v několika stáncích prodávaly různé dobroty. Špaldové tyčinky, langoše, trdelníky, klobásy, pečivo, pečené maso. K dobré náladě hrála romská cimbálová muzika. Jak vůbec můžeme poznat dobrý burčák?

„Musí být sladký, a musí se vyvazovat očko, aby se dobře pil, tím splňuje ty atributy pravého burčáku,“ řekl Luděk Dvořáček, rodinné vinařství Dvořáček.

Burčák je částečně zkvašený mošt, a z plodu révy vinné, který obsahuje vyvážený a chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu