• Načítám...
>

V Radotíně si užili jubilejní burčákobraní

  • 14. září 2018,
  • 22:09,
  • PRAHA 16,
  • Jan Varga

V Radotíně se konalo tradiční burčákobraní. Letošní jubilejní 10. ročník se kvůli rekonstrukci školy konal v areálu místního biotopu. Na akci mohli lidé ochutnávat pravé burčáky z Moravy a zahrál jim k tomu například Honza Kalousek.

Reklama

Burčáčky z Moravy, mnoho druhů a v množství více než dostačujícím. To nabídl jubilejní 10. ročník burčákobraní, který se tentokrát konal v krásném přírodním areálu místního koupaliště.

"Přijíždějí nám sem již osvědčení vinaři především z Moravy, kteří nabízejí svůj burčák. Stavíme na takovém domácím uzavřenějším prostředí, které je samozřejmě atraktivní a myslím si, že je atraktivní i pro vinaře," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha - Radotín.

Ani na doprovodný kulturní program se samozřejmě nezapomnělo. Podpořit dobrou náladu přišel návštěvníkům Honza Kalousek se svou doprovodnou kapelou. Tu si přišel poslechnout i pražský zastupitel Bohuslav Svoboda a burčák samozřejmě také ochutnal. 

"Burčák je lepší než kde jinde, protože není tak moc sladký a není tak moc vytřesený. Teď nemohu říkat, který jsem teď ochutnával, ale musím říct, jak by řekli Moravané, že je to špica," řekl Bohuslav Svoboda, zastupitel hl. m. Prahy. 

Lidé si mohli navíc zahrát na degustátory. V průběhu totiž mohli volit ten nejlepší burčák formou lístečků, na které psali názvy druhů, které jim nejvíce chutnaly. Lísteček, kterým mohli lidé volit pro ně nejchutnější burčák, navíc mohl být sám výherní. Při slosování mohli návštěvníci vyhrát také věcné ceny. Mimo jiné třeba LED televizor.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu