• Načítám...
>

Vznikající domov s pečovatelskou službou v Řepích

  • Včera,
  • 13:43,
  • PRAHA 17,
  • Dominika Čompová

Domov s pečovatelskou službou v Praze 17 nabídne dostupné bydlení pro seniory se širokou škálou služeb. Stavba je nyní v polovině a dokončení je plánováno na srpen 2025. Obyvatelé se mohou těšit na moderní bydlení, společné prostory, terapeutické zázemí i zahradu. Projekt je financován hlavním městem a městskou částí Praha 17.

Reklama

V městské části Praha 17 roste nový Domov s pečovatelskou službou, který poskytne seniorům kvalitní a dostupné bydlení spojené s potřebnou péčí.

"Bude sloužit seniorům, kteří jsou ještě částečně soběstační, ale v určitých ohledech potřebují pomoc druhé osoby," řekla Alena Kopejtková (ODS) - starostka MČ Praha 17.

Stavba, která byla zahájena v září roku 2023, je už za polovinou a do srpna roku 2025 by měla být dokončena. 

"Senioři se budou moci těšit na společné prostory, kde budou pořádány různé akce, sály, jídelnu, krásnou zahradu a další terapeutické a rehabilitační prostory," řekla Alena Kopejtková (ODS) - starostka MČ Praha 17.

V domově najde místo 125 seniorů v moderních bytech 1+kk a 2+kk, a to s řadou navazujících služeb, které jim umožní důstojné a pohodlné stáří.

"Provoz bude zajišťovat naše příspěvková organizace Centrum sociálně zdravotních služeb," řekla Alena Kopejtková (ODS) - starostka MČ Praha 17.

Projekt je financován hlavním městem a městskou částí Praha 17. 

"Městská část Praha 17, co se týče financování, získala dotaci z hlavního města Prahy v celkové výši zhruba sto osmdesát pět milionů korun a dále získala také návratnou bezúročnou finanční výpomoc ve výši sto osmdesát milionů korun," řekl Martin Benkovič (ANO) - místostarosta Prahy 17.

Domov s pečovatelskou službou se tak stal nejdůležitější investiční akcí městské části. Do budoucna je v plánu, že vedle objektu vznikne také nový typ zařízení, a to Domov pro seniory. 

"Investorem bylo hlavní město Praha a městská část by do této investice vkládala pozemek, na kterém by ta stavba mohla vyrůst," řekl Martin Benkovič (ANO) - místostarosta Prahy 17.

Domov s pečovatelskou službou bude důležitým místem pro seniory z Prahy 17, kde naleznou nejen střechu nad hlavou, ale také podporu a péči.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu