• Načítám...
>

V Letňanech se konalo posvícení

  • 9. září 2024,
  • 15:17,
  • PRAHA 18,
  • Veronika Kuželková

Na Starou náves v Praze 18 zavítalo Letňanské posvícení! Nechyběl program pro děti, ukázky řemesel, staročeská hudba i mnoho dalšího.

Reklama

V Letňanech se na Staré návsi konalo posvícení! Všechny přítomné zde čekal nejen bohatý doprovodný program, ale také něco na zub.

"Pro nás je to posvícení první, které náš odbor dělá, takže jsme to pojali trošičku jinak. Chtěli jsme dětem přiblížit dobová řemesla, dobové dílničky, starou kušovou střelnici. A prostě to vzít trošičku jinak, než ty naše běžné akce jsou. Takže snad se nám to povede, uvidíme, snad se to bude dětem líbit," řekla Marcela Horešovská, vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy MČ Praha 18.

"Jelikož máme pod sebou kulturu, tak se budu jenom chválit. Vždycky je návštěvnost poměrně velká. Já si myslím, že sem ještě až skončí obědy a odpolední klid malých dětí určitě dorazí a že si přijdou tu atmosféru toho posvícení užít a případně mohou zakončit mší svatou s otcem Františkem z Čakovické farnosti," řekla Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka MČ Praha 18.

Po celou dobu trvání akce byly pro návštěvníky otevřeny dílničky s dobovými řemesly.

anketa

"Já tu jsem jako kovář dneska, abych tady s dětmi vyráběl podkovičky, hřebíčky a podobné záležitosti. Lístky můžeme vyrábět a všechno možné." 

"Já tady vytvářím ošatky." 

"Já tady předvádím výrobu sýru podle tradičního 600 let starého receptu." 

"My tady meleme mouku, máme tady staroslovanský mlýnek staroslovanského typu. Je to žula."

"Máme tady udírnu a dneska budeme udit báječné domácí klobásky. Můžeme vám ukázat."

Akce měla i dobročinný charakter, protože koupí preclíku bylo možné přispět do humanitárního fondu, ze kterého městská část Praha 18 pomáhá v mimořádně závažných případech fyzickým osobám s trvalým pobytem v Letňanech, které se ocitly v tíživé a neočekávané sociální situaci.

anketa

"Je to super, teď to tady objevujeme. Holky si tady možná něco zahrají nebo vyrobí a dáme si něco dobrého."

"Je to skvělé, protože každá akce tady na Staré návsi, co pořádá radnice, je úplně skvělá. Jednak vyšlo skvělé počasí, skvělá hudba, skvělí lidé. Není, co víc dodat."

"Je to na začátku, ale zatím dobré, zatím hezké." 

"Už jste si stihli něco dát?"

"Pivo."

Posvícení není poslední akcí, kterou Osmnáctka pro své občany chystá. V pátek 13. září a v sobotu 14. se na Staré návsi koná již tradiční Pivobraní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu