• Načítám...
>

Praha 2 poskytne další pomoc podnikatelům

  • 19. listopadu 2020,
  • 7:43,
  • PRAHA 2,
  • David Wilczek

I během druhé vlny koronavirové pandemie se Praha 2 rozhodla podpořit místní podnikatele, kteří provozují svoji činnost v nebytových prostorách, které vlastní městská část. A to slevou z nájmů či odložením splátek. Radnice zároveň spustila takzvanou Gastromapu. Na jejím základě mají restaurační zařízení větší šanci získat nové hosty.

Reklama

Už na jaře tohoto roku podporovala Praha 2 podnikatele, kteří provozují svou činnost v nebytových prostorách, které vlastní městská část. Pomocnou ruku se rozhodla nabídnout i nyní. 

"Budeme odkládat platby nájemného, aby podnikatelé nebyli tolik ve stresu, protože vím, že je toho na ně strašně moc. K žádostem přistupujeme individuálně. Nechceme dělat nějaká plošná opatření. Chceme dělat taková opatření, aby pomáhala," uvedla Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Vzhledem k tomu, že letos budou zrušeny vánoční trhy, podpoří radnice i stánkaře, kteří pravidelně prodávají vánoční ozdoby na náměstí Míru. Zájemci budou moci své výrobky nabídnout prostřednictvím on-line prodeje. 

"Chceme oslovit ty prodejce, kteří byli u nás na náměstí Míru, aby nám dali své adresy a nabídky. Všude po Praze 2 budeme informovat občany, že si tímto způsobem mohou nakoupit tu svíčku, tu věnec. Takže i takto chceme podnikatele podpořit. A když nemůžeme udělat přímé vánoční trhy, tak alespoň uděláme on-line trhy," upozornila Alexandra Udženija, místostarostka MČ Praha 2.

Radnice zároveň spustila i takzvanou Gastromapu. Na jejím základě mají restaurační zařízení větší šanci získat nové hosty. A tím pádem lépe překonat současný, nepříznivý stav. Místní podnikatelé tento krok městské části kvitují. 

"Městská část Prahy 2 nám pomohla už vlastně tím, že odložili placení zahrádek, což bylo na léto super rozhodnutí. A nyní jsme na jejich mapě, což nám pomáhá s novou i stálou klientelou. Je to dobré také na výdej z okénka. Takže Praha 2 nám pomáhá dost," konstatoval Vendelín Šimonka, spolumajitel bistra Hezky Česky.

Právě kvůli dlouhodobé podpoře a přívětivému přístupu k místním podnikatelům, získává Praha 2 pravidelně ocenění Město pro byznys. Od minulého roku je taktéž držitelem prestižního ocenění Město pro byznys desetiletí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu