• Načítám...
>

Ostrčilovo náměstí má nabíjení pro elektromobily

  • 20. května 2021,
  • 13:50,
  • PRAHA 2,
  • Lukáš Kubát

Nuselští řidiči elektromobilů mají důvod k radosti. Na Ostrčilově náměstí totiž vzniklo dobíjecí místo pro elektromobily. Míst, kde tak může v Praze 2 dobíjet, je hned několik a radnice má v plánu tuto infrastrukturu podporovat a rozvíjet i do budoucna.

Reklama

Na Ostrčilově náměstí v Praze 2 byla slavnostně uvedena do provozu nová dobíjecí stanice pro elektromobily. Ta je tak dalším dobíjecím místem na území druhé městské části. Kromě pěti chytrých lamp nyní v Praze 2 zájemci naleznou čtyři tyto dobíjecí stanice.

"Tato dobíjecí stanice, co vidíme, je takzvaně AC neboli rezidentní dobíjecí stanice. Doba dobíjení je na ní asi čtyři hodiny do plného nabití. Funguje tak, že když přijedete z práce, tak si tady napojíte vozidlo a dobíjíte ho přes noc," popisuje manažer pro elektromobilitu společnosti Pražská energetika, Vojtěch Fried.

"Na Vinohradech jsme postavili dvě dobíjecí stanice. Na Novém Městě - v podstatě na Karlově náměstí jednu. Tak jsme říkali, že čtvrtou necháme v Nuslích, abychom pokryli tuto část," říká místostarosta Prahy 2, Jan Korseska.

Statistiky Pražské energetiky na každé dobíjecí stanici v centru hlavního města zaznamenají průměrně sedm nabití elektromobilu za den.

"Ty dobíjecí stanice, které jsou zde v centrální Praze, jsou v rámci celé naší sítě těch dobíjecích stanic ty nejnavštěvovanější," komentuje Vojtěch Fried.

Druhá městská část ale rozhodně touto nabíjecí stanicí s výstavbou infrastruktury pro elektromobily nekončí.

"My se s PRE jako Praha 2 bavíme o dalších třech místech, které jsme vytipovali předběžně. V lokalitě ulice Pod Slovany čili pod Emauzy. Jsou tam ministerstva, je tam předpoklad, že ta elektroauta budou asi do budoucna potřeba. Dále je to oblast Výtoně a oblast ulice Krokova, vlastně hranice mezi Prahou 2 a Prahou 4," uzavírá místostarosta Prahy 2.

Nabíjecí stanice by měly vzniknout i na Vinohradech v blízkosti Náměstí Míru. Tam by je měl vybudovat pražský Magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu