• Načítám...
>

Praha 2 připravila pro své děti den plný sportovního vyžití

  • 10. června 2022,
  • 18:02,
  • PRAHA 2,
  • Marek Tereba

Den s Komwagem a Sportovní den městské části Praha 2 s během Urban Challenge Kids. Den plný sportovních aktivit si pro své nejmladší obyvatele připravila druhá městská část.

Reklama

Nepřeberné množství aktivit pro své nejmladší obyvatele připravila druhá městská část ve spolupráci s některými organizacemi, které sídlí na dvojce. Děti si tak mohly užít sportovní aktivity a načerpat znalosti o tom, jak se šetrně chovat k přírodě.

„Sešli jsme se při příležitosti Urban Challenge workout, který pořádáme tady u nás v městské části poprvé. Spojili jsme to s Dnem Komwagu, který slaví 25 let, kde celý den probíhá program, že se děti mohou podívat na popelářské vozy, na osvětové akce a tak dále. A teď nastává ten čas, kdy začneme sportovat," řekla Alexandra Udženija, starostka MČ Praha 2.

A sportovní vyžití bylo opravdu velmi netradiční.

„Urban Challenge je městský překážkový běh. Urban - už jen v tom názvu. My se snažíme lidem dát něco nevšedního, něco netradičního. Všechno, co vidí na ulici, tak u nás mohou zdolávat. Technické služby nám k tomu dopomáhají, protože nám dávají tyto překážky. Nejen, že běháme přes palety a různě skáčeme přes pneumatiky, malé i velké kontejnery, přes různé ploty, popelnice, které k tomu máme upravené, podlézáme pod popelářským autem, takže těch překážek je opravdu spousta, co máme vymyšlené se společností Komwag," řekl Antonín Pospíchal, hlavní koordinátor akce.

Dopolední program byl připraven pro školáky a odpolední zase pro širokou veřejnost. 

„Já jsem strašně ráda, že se nám vydařilo i počasí. je to první ročník, jak říkám, a pokud to bude úspěšné, tak udělám všechno pro to, abychom to opakovali i v následujících letech, protože si myslím, že po těch dvou letech covidu, kdy jsme byli všichni zavření, nemohli jsme sportovat, nemohli jsme se potkávat, tak je to právě něco, co všichni ocení," řekla Alexandra Udženija. 

Kromě běhu v Perucké stráni si ale návštěvníci mohli dopřát zdarma porci kopečkové zmrzliny, vyřádit se mohli na skákacím hradu, u bublinkového stroje či při environmentálním programu Tondy Obala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu