• Načítám...
>

Olšanské náměstí se bude měnit

  • 11. února 2017,
  • 19:21,
  • PRAHA 3,
  • Tomáš Mladějovský

Občané MČ Praha 3 se sešli s architekty a s vedením radnice, aby řekli své připomínky k architektonickým návrhům budoucí možné podoby tzv. Olšanského náměstí, tedy veřejného prostoru vytyčeného křižovatkami ulice Táboritské s ulicemi Jičínská a Prokopova.

Reklama

Lidé, žijící v lokalitě Olšanského náměstí v Praze 3, měli jedinečnou možnost vyjádřit se k tomuto prostoru a jeho budoucí podobě, kterou do značné míry mohli ovlivnit.

"My jsme nechali již v minulosti zpracovat studii jak tento prostor kultivovat, aby trošku evokoval náměstí. Rádi bychom byli, kdyby se trošku posunuly tramvajové zastávky, doprostřed toho prostoru by se dalo vysadit několik stromů," řekla Vladislava Hujová, starostka MČ Praha 3.

"Jsou tady ty panelové domy, které revitalizujeme, které projdou rekonstrukcí, ale určitě to náměstí jako takové by si zasloužilo lepší vzhled a důstojnější prostředí," řekl Ivan Holeček, místostarosta MČ Praha 3.

V návrzích se počítá s bezbariérovým přístupem do obchodů, s úpravou trasy tramvajové tratě, a také s přemístěním zastávek tramvají. Všechna diskutovaná místa si lidé, společně s architekty a zástupci radnice městské části, pečlivě prošli a řekli své názory. Diskuze pak pokračovala v hotelu Olšanka. Všechny jejich návrhy a připomínky budou do stávajících urbanistických řešení pečlivě zapracovány, dále pak posouzeny Institutem plánování a rozvoje a Magistrátem hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu