• Načítám...
>

Park Vítkov se dočká revitalizace

  • 24. září 2018,
  • 15:19,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Po Petřínském parku plánuje magistrát také revitalizaci parku Vítkov. S jeho novou podobou se počítá nejpozději v roce 2020 a těšit se můžeme např. na restaurace s vyhlídkou nebo vodní prvky. Spolu s Vítkovem se obyvatelé Prahy 3 dočkají rekonstrukce Tachovského náměstí a cyklostezky.

Reklama

Park Vítkov čeká revitalizace. Ta by s sebou měla přinést nejen zvelebení tohoto prostoru ale také vytvoření nového místa pro relaxaci. 

"Nová podoba Vítkova by měla výrazně zlepšit užívání toho parku. Máme připravenou dokumentaci pro územní rozhodnutí na celou tu horní část Vítkova včetně této aleje, včetně rekonstrukce té hlavní komunikace, která pořád ještě vypadá jako když sem jezdily papalášské Tatry 613," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

Novou podobu získá také parkoviště a celý park bude doplněný o několik vodních prvků.

"Budou tady fontány po celé délce té promenády. Dnes je to taková dálnice. My z toho chceme vytvořit pobytový prostor, kde budou vodní trysky, lavičky, posezení a uprostřed bude vyhlídková restaurace na Žižkov. Na konci té promenády bude vyhlídková restaurace směrem na Prahu a bude tam další fontána, která tady už existuje a bude funkční. Ona už asi 20 nebo 30 let nefunguje," řekl Tomáš Mikeska, místostarosta MČ Praha 3. 

Spolu s revitalizací Vítkova se v Praze 3 promění také další místa. 

"MČ, v koordinaci s touto úpravou Vítkova, připravuje ještě 2 další akce, což znamená oprava cyklostezky, kde by měly vzniknout nové herní prvky, měla by být upravena do civilizovanější podoby. Pak je ještě úprava Tachovského náměstí, které přímo souvisí s cyklostezkou, kde je jeden z nástupů na cyklostezku, což už je přímo v režii MČ. Všechny tyto 3 akce jsou nicméně koordinovány," řekl Jan Materna, místostarosta MČ Praha 3. 

Novou podobu by park mohl dostat nejpozději v roce 2020 a na jeho revitalizaci počítá magistrát s náklady kolem 90 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu