• Načítám...
>

Náměstí Barikád ukázalo novou podobu

  • 28. listopadu 2018,
  • 15:03,
  • PRAHA 3,
  • Jaroslav Šetlík

Po Komenského náměstí se může Praha 3 pyšnit dalším zrekonstruovaným prostranstvím. Slavnostního otevření Náměstí Barikád se zhostil nový starosta třetí městské části Jiří Ptáček.

Reklama

Náměstí Barikád na pražském Žižkově prošlo kompletní rekonstrukcí. Ta vyšla MČ Praha 3 na 12 milionů korun a díky ní se místní obyvatelé dočkali i několika změn.

"My jsme se snažili navrátit k historické podobě náměstí, které bylo hodně bohaté na květinovou výzdobu, volné travnaté plochy a velký počet laviček na sezení," řekla Pavlína Malíková, architektka.

"Myslím, že tomu prostoru hodně pomůže to, že tady přibylo pítko, kde se mohou občané osvěžit při teplých letních dnech. To hlavní, co bohužel trochu zdrželo tu rekonstrukci, nicméně myslím, že přínos je mnohem větší, je nové dětské hřiště, které se přidávalo na požadavek okolo bydlících maminek," řekl Jan Materna, zastupitel MČ Praha 3.

Slavnostního otevření náměstí se ujal nový starosta Prahy 3 Jiří Ptáček. Chválou na adresu těch, kteří se zasloužili o realizaci rekonstrukce, rozhodně nešetřil. 

"Nemůžeme zastírat, že to není tak zásluha moje, když jsem týden ve funkci, ale těch, kteří na té radnici tu roli zastávali přede mnou. Já mám z toho náměstí velkou radost, že se otevřelo, a jsem rád, že se nastartoval ten trend rekonstrukcí náměstí, především v této části," řekl Jiří Ptáček, starosta MČ Praha 3.

Po Komenského náměstí je náměstí Barikád druhým prostranstvím, které bylo letos zrekonstruované. Pokud počasí dovolí, dočkají se obyvatelé Prahy 3 letos ještě jednoho.

"Plánováno je do konce roku ještě to třetí, tedy Kostnické, náměstí. Mělo by se dokončit," řekl Jan Materna. 

Do budoucna plánuje radnice Prahy 3 zrekonstruovat také Žižkovo náměstí. V současné době se pracuje na studiích možné revitalizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu