• Načítám...
>

Běžecká škola Prahy 4 startuje i v nouzovém stavu

  • 17. dubna 2020,
  • 9:58,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Běh je dobrý nejen pro udržení a posílení kondice, nebo hubnutí, ale je to zároveň dobrý prostředek pro jak se vyrovnat se stresem nebo si jen vyčistit hlavu. Běžecká škola Prahy 4 se proto rozhodla po vynucené pauze zahájit svoji činnost, i když jen v omezeném režimu respektujícím všechna vládní nařízení nouzového stavu.

Reklama

Běžecká škola Prahy 4 zahájila letos už 7. sezónu. Po zimním období se spolu se změnou letního času tradičně přesunula ze Žlutých lázní do Krčského lesa. Jejím úkolem je naučit zájemce správně běhat i za současného omezeného režimu. 

"My jsme do 12. března běhali ve Žlutých Lázní. V současné době chceme hlavně spíše lidi učit jak dodržovat pravidla nařízená vládou. Tzn. nosit roušky, dodržovat dostatečné rozestupy mezi sebou, dezinfikovat se a neběhat v hloučkách. Takže my jsem na současný stav dobře připraveni a věřím, že splňujeme všechna vládní nařízení," uvedl vedoucí běžecké školy, Martin Dvořák. 

Než se však společně vyběhne, je potřeba se nejprve dobře protáhnout a rozehřát. 

"Určitě první věc je, že se lidé musí naučit správně rozehřát, správně protáhnout a v neposlední řádně správně běhat. Děláme různá technická cvičení a učíme je kolik toho mají odběhat, aby je to nepoškozovalo a měli z toho dobrý pocit," doplnil vedoucí běžecké školy, Martin Dvořák. 

 Běh je dobrý nejen pro udržení a posílení kondice, nebo hubnutí, ale je to zároveň dobrý prostředek jak se vyrovnat se stresem nebo si jen vyčistit hlavu.

anketa 

Běžecké školy Prahy 4 se mohou zájemci zúčastnit každý čtvrtek od 18 hodin a to zcela zdarma. Sraz je vždy na břehu rybníka Labuť. Není třeba se nikde hlásit či rezervovat. Stačí přijít a zaběhat si.


Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu