• Načítám...
>

Praha 4 přes prázdniny rekonstruovala školy

  • 27. srpna 2021,
  • 13:17,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Nové školní hřiště či zrekonstruovaná jídelna. Díky opravám, které celé léto probíhají na školách v Praze 4, budou mít žáci komfortnější školní rok.

Reklama

Žáci Základní školy Jitřní v Hodkovičkách, budou mít návrat do školnách lavic zase o něco příjemnější. K rozsáhlému venkovnímu hřišti, přibylo přes prázdniny hřiště na beachvolejbal. 

"Praha 4 dlouhodobě investuje, poměrně hodně peněz, finančních prostředků do školských zařízení. Ať už do oprav, zhruba dvacet miliónů ročně, tak i do investičních akcí. Za námi můžeme vidět, na Základní škole Jitřní, dokončené beachvolejbalové hřiště za 594 tisíc korun. Rozsah prací byl letos opravdu velký," uvedl Filip Vácha, radní MČ Praha 4.

Ve velkém se opravovalo nejen v Jitřní, ale i na ostatních školách ve čtvrté městské části. Nového hřiště se dočkají i žáci ze škol na Chodovci nebo v Ohradní. Lepší obědy budou mít zase děti v Základní škole Jižní. Oprava místní jídelny stála přes 38 miliónů korun. 

"Chtěl bych upozornit na jednu akci, která my udělala velkou radost, kterou se nám podařilo udělat, a to je nová kotelna pro Základní školu Jižní, kde kotelen bylo několik. Spojili jsme to do jedné, velké kotelny, moderního, ekologického zařízení, které městské části ušetří jak finanční prostředky, tak to bude samozřejmě daleko větší luxus. Nicméně tato akce byla velice potřebná, protože jinak by nám již na podzim žáci mrzli," doplnil Filip Vácha, radní MČ Praha 4. 

Další opravy na sebe nenechají dlouho čekat. Praha 4 plánuje miliónové investice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu