• Načítám...
>

V Praze 4 pomáhaly děti dětem

  • 21. prosince 2022,
  • 11:00,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 4 předala Dětskému centru při Thomayerově nemocnici výnos ze sbírky nazvané Děti dětem. Ta se konala na více než 30 školách v městské části. Dětem se podařilo shromáždit potřebné věci v hodnotě více než 400 tisíc korun.

Reklama

I letos v Praze 4 proběhla sbírka pod názvem Děti dětem. Do té se zapojilo více než 30 místních škol.

"V letošním roce jsem měla trochu obavy, protože doba je složitá a lidé nejenže mají sami problémy, ale samozřejmě podporují i ukrajinské děti, tak jsem si říkala, jestli bude vůbec ještě prostor podpořit děti ze Sulické, ale jsem nadšená, protože se do projektu zapojilo 34 škol a v podstatě jsme se poslední roky naučili to, že se domlouváme, co potřebují a rodiče nám přispívají konkrétními věcmi. Letos to jsou zejména baterie, které potřebovali jednak do dětských her," řekla Irena Michalcová (ANO), místostarostka MČ Praha 4.

"Je to v podstatě už tradicí, každý rok se opakuje, tato tradice nebyla nikdy přerušená a pomůže to nejen tomu dětskému centru, ale pomůže to hlavně těm dětem, které z těchto dárků mají strašnou radost a těší se z nich celý rok," řekl Zdeněk Beneš, ředitel Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Věci, které děti shromáždily nebo zakoupily, byly předány Dětskému centru při Thomayerově nemocnici. Mezi nimi byly zejména plenky, kosmetické potřeby, nechyběly ale ani hračky. 

"V současné době tady máme maminky s dětmi, kde je drogová závislost, kde je psychiatrie, kde je násilí jak na dětech, tak na matkách. Pak tady máme děti, které byly týrané, kde jsou fyzicky zlomeniny, takže o tyto pečujeme, máme tady i maminky, které to ale nezvládají, které tam mají třeba mentální defekt a potřebují diagnostikovat, zda budou schopné pečovat o dítě. Teď tu máme jednu maminku, která si ani neuvědomuje, že tu kdysi byly její děti a je tam poměrně velký mentální defekt. Ona to dítě miluje, ale nechá ho třeba na přebalovacím pultu a odejde. Takže teď zrovna řešíme s rodinou, jestli bude někdo, kdo by jí doma pomohl, protože jinak ji nemůžeme posunout dál a rádi bychom to udělali," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra.

Letos se podařilo díky sbírce pořídit věci v hodnotě přes 400 tisíc korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu