• Načítám...
>

Autobus Uličník poskytuje útočiště bezradné mládeži

  • 20. dubna 2023,
  • 8:35,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Autobus Uličník nebo také nízkoprahový klub pro děti a mládež se na jaře vrátil do Prahy 4. Dětem pomáhá na osvědčených místech před základními školami Ohradní, Jílovská a Poláčkova.

Reklama

Zvenku autobus, zevnitř poradna a herna. Tak vypadá pojízdný nízkoprahový klub pro děti a mládež, který je součástí preventivního programu zaměřeného proti kriminalitě. A s jarem se opět vrátil také do Prahy 4.

"Je to mobilní klub, který stojí před našimi základními školami, je pro děti zdarma a děti z Prahy 4 tento klub mohou v uvedené dny navštívit a požádat o pomoc nebo trávit svůj volný čas a nebo pomocí sociálních pracovníků řešit třeba nějaký svůj problém, ať už v rodině a nebo ve škole," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

Svá pravidelná stanoviště má autobus před základními školami Ohradní a Poláčkova. Denně ho navštíví okolo patnácti dětí a mladých lidí. V otázkách jako je nálada, krize, vztahy či rodinné potíže se tady mohou poradit nebo si jen popovídat se sociálními pracovníky, psychology či volnočasovými lektory.

"Výhodou mobilního zařízení je to, že ho můžeme postavit v rámci Prahy 4 podle potřeby, samozřejmě máme školy, kde víme, že je větší rizikové chování dětí, tak tam se více Uličník hodí a tomu tu službu i přizpůsobujeme," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

Během školního roku autobus funguje dvakrát týdně vždy před vybranými základními školami. Díky tomu je nablízku dětem, pro které je primárně určený.

"Účelem toho zařízení je posunout tu službu co nejblíže k těm dětem, kteří si jí doopravdy všimnou, díky tomu, že to stojí u školy. Oni chodí většinou i ze zvědavosti se zeptat, co to je, proč to tady je, co se tam děje a pro některé děti je to takové útočiště, protože nechtějí trávit čas na ulici a tak si třeba úkoly mohou udělat tady s dospělými," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

Kontaktní autobus bude před Základní školou Poláčkova vždy jednou za 14 dní ve středu, a to od 13 do 18 hodin. Přístupný bude dětem a studentům od deseti do jedenadvaceti let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu