• Načítám...
>

Park Na Pankráci má nově fontánu a brouzdaliště

  • 3. srpna 2018,
  • 16:09,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Více než 60 metrů dlouhá fontána a brouzdaliště. To jsou dva nové vodní prvky, kterými se může pochlubit park Na Pankráci. Osvěžení tak najdou malí i velcí návštěvníci parku. Projekt vznikl díky spolupráci městské části s developerem.

Reklama

Centrální park Na Pankráci obohatily 2 nové vodní prvky. Liniová fontána je dlouhá 61 metrů a je osazena vodními tryskami. Druhým vodním prvkem je brouzdaliště s průměrem 8 metrů. Oba vodní prvky vybudoval na základě smlouvy s MČ developer, který nedaleko bude stavět nový dům. 

"Dohodli jsme se, že jako kompenzační opatření tady vybudují fontány a brouzdaliště, aby se do toho parku vrátila v těch horkých dnech, jako je dnes, voda a aby se děti měly kde zchladit," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

"Nechala jsem se inspirovat západními parky, konkrétně vodními prvky v Hyde Parku. Přemýšleli jsme o tom, jak ty vodní prvky zakomponovat do toho našeho parku. Takže takto vznikla taková vodní cesta přímo do toho parku, fontány a brouzdaliště, kde se mohou vydovádět děti," řekla Alžběta Rejchrtová, radní MČ Praha 4. 

Osvěžit se do parku Na Pankráci přišly hned v prvním horkém odpoledni stovky lidí. Ti si novinku pochvalovali.

anketa

Park byl nově doplněn také 19 lavičkami a 28 stromy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu