• Načítám...
>

Smíchovskou náplavku ovládl festival Arena

  • 26. června 2019,
  • 10:50,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

České i zahraniční divadelní soubory byly k vidění na dalším ročníku festivalu Arena. Ten i letos pořádalo Divadlo Bratří Formanů za podpory MČ Praha 5. Na diváky i letos čekal bohatý program plný divadelních představení, koncertů i workshopů.

Reklama

Smíchovská náplavka i letos hostila festival Arena Divadla Bratří Formanů. Letošní ročník byl proti předchozím o několik dnů delší a návštěvníky lákal na bohatý program, který se odehrávala ve 3 stanech a na lodi.

"Je takový mezinárodní. České kumštýře tady letos zastoupilo hodně mladých souborů, které vystudovaly některou z našich umělecký vysokých škol, např. Katedru alternativního divadla, Duncan Centre nebo JAMU," řekl Petr Forman, ředitel festivalu.

Nechyběla ani rodinná představení z Divadla Bratří Formanů a zahraniční soubory.

"Musím říci, že jsem byl rád, že letos se podařilo sehnat kvalitní věci z různých koutů Evropy. Tím asi největším lákadlem je Cirque Trottola, který přijel zahrát poprvé do Česka nové představení, které je asi rok staré," řekl Petr Forman.

I letos festival proběhl za finanční podpory MČ Praha 5.

"My jsme hlavně velice rádi a jsme hrdí na to, že si Divadlo Bratří Formanů pro tento festival vybralo už poněkolikáté Prahu 5. Věřím, že tady bude i nadále, protože to je kulturní svátek pro nás. Myslím si, že pro všechny Pražany," řekl Lukáš Herold, radní MČ Praha 5.

A jaké jsou plány na další ročník festivalu Arena?

"Máme tam zase takový highlight, jeden francouzský soubor, který přijede. To je krásné představení a já bych si přál abychom postavili to bratrovo imaginárium, takovou výstavu během festivalu, kde lidé mohou chodit. Takový labyrint, kde si mohou prohlížet kusy nějakých dekorací nebo práci lidí, kteří s námi pracují," řekl Petr Forman.

Přesný termín konání 4. ročníku zatím není znám. Jisté ale je, že se opět můžeme těšit na program plný divadelních představení, koncertů a workshopů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu