• Načítám...
>

Prahu 5 zdobí rozsvícený vánoční stromek

  • 3. prosince 2019,
  • 21:41,
  • PRAHA 5,
  • Ondřej Švec

První adventní neděle nemohla v Praze 5 patřit ničemu jinému než rozsvícení vánočního stromku. Před kostel svatého Václava na Smíchově se tak sešli dospělí i děti a společně si mohli užít oficiální začátek vánočního období. Připraveno pro ně bylo občerstvení zdarma. Nechyběl oblíbený svařák, pro děti vánoční punč anebo ochutnávky cukroví. Připraveny byly také vánoční dílničky a bohatý doprovodný program včetně Podlipského žesťového kvintetu nebo Dětského pěveckého sboru Svítání.

Reklama

V Praze 5 se to u kostela sv. Václava po 15:00 hemžilo lidmi. Na programu bylo dlouho očekávané rozsvícení vánočního stromku, kterým oficiálně začíná nejkrásnější období v roce. Čekání na rozsvícení vánočního stromku si lidé mohli zpříjemnit např. oblíbeným svařákem nebo dětským punčem. A nechyběl ani bohatý doprovodný program.

"Probíhají tady dílničky pro děti, kde si mohou vyrobit něco z lineckého těsta nebo nějaký vánoční výrobek, dárek. A k tomu tady hraje hudební skupina, která zpívá vánoční písničky a vytváří to ten krásný vánoční kolorit," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Pro děti byla jednoznačně nejzajímavější dílnička, kde mohly napsat dopis Ježíškovi.

anketa

A pak, přesně v 16:30, přišlo to, na co se všichni tolik těšili. První adventní nedělí zároveň Vánoce rozhodně nekončí ale teprve začínají. A pokud jste náhodou nemohli na rozsvícení stromku dorazit, pan zastupitel má pro vás do Štědrého dne hned několik pozvánek.

"V termínu 18., 19. a 20. od 13:00 do 19:00 tady budou probíhat podobné aktivity jako dnes. Budeme pít svařák a budou tu všichni radní, takže se budou moci lidé s nimi setkat," řekl Vladan Brenčič, zastupitel MČ Praha 5.

A prosincové večery bude pak obyvatelům Prahy 5 zpříjemňovat nejen nádherně svítící stromeček, ale budou si o toho moci např. i zabruslit, protože na náměstí 14. října pro ně bude připraveno kluziště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu