• Načítám...
>

V Praze 5 začala bruslařská sezóna

  • 14. prosince 2019,
  • 17:59,
  • PRAHA 5,
  • Blanka Holoubková

Praha 5 i letos nabízí občanům možnost zabruslit si pod širým nebem. Ledová plocha pro bruslaře vyrostla stejně jako předchozí roky na rohu nám. 14. října a Preslovy ulice. Kluziště by mělo být otevřené do 1. března.

Reklama

Po roce opět MČ Praha 5 otevřela kluziště na rohu náměstí 14. října a Preslovy ulice. A otevření to bylo slavnostní. Nechyběla ani krasobruslařská vystoupení. Teď už je kluziště otevřeno veřejnosti a bude tomu tak do 1. března 2020.

"Obyvatele tady kromě sportování také dobrá nálada. K dispozici je půjčovna bruslí, samozřejmě je to půjčení za mírný poplatek," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Bruslení je po celou dobu trvání zdarma. Děti si zde půjčí brusle za 50 korun, dospělí za 100 korun. A pro děti učící se na bruslích jsou k dispozici i hrazdičky.

anketa

Na led se sem dostanou i školáci v rámci vyučování. Ti budou mít půjčení bruslí zdarma.

"Připravujeme samozřejmě programy pro školy, které budou mít dopoledne a nějakou část odpoledne vyhrazenou pro sebe. Budeme se snažit dostat sem co nejvíce škol," řekl David Dušek, radní MČ Praha 5.

Provoz kluziště na 3 měsíce vyjde radnici na 960 tisíc korun bez DPH. Příští rok se mohou bruslaři těšit na několik novinek.

"Plánujeme i rozšířit kluziště. Velmi žhavou lokalitou je Barrandov. A chystáme možná ještě nějaká další překvapení, protože si uvědomujeme, že toto kluziště je malé, že to je opravdu spíše pro menší děti. A my bychom rádi uspokojili i ty větší, starší, dospělé obyvatele Prahy 5," řekla Renáta Zajíčková.

Kluziště o rozměrech 10x20 metrů tady můžete navštívit denně mezi 10:00 a 21:00.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu